ΑΘΗΝΑ
23:40
|
19.09.2024
Ο Χοκστάιν λέει πως θέλει να αποτρέψει έναν νέο πόλεμο στην περιοχή και θα μεταφέρει σχετικό μήνυμα του Μπάιντεν.
Έιμος Χοκστάιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Ισραήλ μεταβαίνει για μία ακόμη φορά ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας, Έιμος Χοκστάιν, καταβάλλοντας προσπάθειες για την αποτροπή, όπως ισχυρίζεται, του πολέμου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν απόψε ισραηλινά ΜΜΕ, η επίσκεψη του Χοκστάιν θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Έιμος Χοιστάιν από την τελευταία επίσκεψή του στη Βηρυτό, τον περασμένο Αύγουστο

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στην ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Walla εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τις διαδοχικές απειλές που εκτόξευσαν αυτή τη βδομάδα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χέρτζι Χαλεβί, που κάλεσαν τον στρατό να προετοιμάζεται για «μεγάλη επιχείρηση» στον Λίβανο.

Η νέα επίσκεψη του Χοκστάιν στο Ισραήλ (μετά από εκείνες που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούνιο και Αύγουστο) ανακοινώθηκε απόψε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι.

 Όπως ανέφερε: «Προσπαθούμε να αποτρέψουμε το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στο βόρειο Ισραήλ».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επικείμενη επίσκεψη του Έιμος Χοκστάιν στο Ισραήλ είναι μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών για αποτροπή της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή.

Επίσκεψη και στον Λίβανο

Σύμφωνα με τον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Al Jadeed, ο Χοκστάιν θα επισκεφθεί και το Λίβανο, ενώ σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 12, ο Χοκστάιν θα μεταφέρει «μήνυμα των ΗΠΑ στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, ζητώντας να μην προχωρήσει σε περιπέτειες στο βορρά γιατί θα αποβούν πολύ κοστοβόρες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα