ΑΘΗΝΑ
04:57
|
20.09.2024
Συνέντευξη για τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Κασσελάκη έδωσε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις νέες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.
Πολάκης για Κασσελάκη: Έκανα λάθος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ημέρα μετά επισημοποίηση της καθαίρεσης Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Παύλος Πολάκης έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο κανάλι OPEN στην οποία παραδέχθηκε πως έκανε λάθος πριν από έναν χρόνο που στήριξε τον «έκπτωτο» σήμερα πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έκανα λάθος. Εγώ θεώρησα το περασμένο καλοκαίρι ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε μια ανασυγκρότηση μετά την παραίτηση Τσίπρα, θεωρούσα ότι η υποψήφια που είχε βγει δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα σε μια αναβάπτιση και να τεθούν σε μια ισχυρή αντιπολιτευτική ατζέντα», υποστήριξε ο κ. Πολάκης και όπως συμπλήρωσε σκέφτηκε ότι ο Κασσελάκης μπορούσε να είμαι μια καλή επιλογή «σαν ένα νέο παιδί, ευφυής, όχι πιασμένος, που είπε κάποιες προτάσεις με τις οποίες συμφωνούσα και βλέποντας ότι είχε μια διείσδυση στη νεολαία».

Εν τέλει σύμφωνα με τον κ. Πολάκη ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατάφερε να διαμορφώσει  ένα πολιτικό επιτελείο. «Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν, αλλά και αρχηγός χωρίς ομάδα πάλι είναι μηδέν», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης στο OPEN. 

Σχετικά με την ατάκα για «κουκούλες» που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ο κ.  Πολάκης είπε «το ξεπερνάω», «κουκούλες φοράγανε οι δωσίλογοι και όχι η Αριστερά».

Ο βουλευτής, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές, ανέφερε ότι η πρώτη του διαφωνία με τον Κασσελάκη ήταν για τα F-35. Μετά υπήρχε το θέμα της διαφωνίας του για τα ομόφυλα ζευγάρια.« Έχει πέσει πολλή λάσπη. Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα πρότεινα τον κ. Κασσελάκη», σχολίασε ο κ. Πολάκης ενώ πάνω στο ίδιο θέμα χαρακτήρισε ότι «είναι λίγο πρωτάκουστο να μην βάζει θέμα κομματικής πειθαρχίας η κυβέρνηση και να βάζει η αξιωματική αντιπολίτευση». Για τον Πολάκη η ισότητα στον γάμο είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ… στην ελληνική επαρχία. Συμπλήρωσε σχετικά πως διαφωνεί με δεν διαφωνεί με την τεκνοθεσία αλλά με το θέμα της παρένθετης μητρότητας τόσο στα ομόφυλα όσο και στα ετερόφυλα ζευγάρια γιατί, όπως υποστήριξε, «είναι ένα τεράστιο εμπόριο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που νοικιάζουν μήτρες για να αποκτήσουν παιδιά».

Ακέφαλος ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή» είπε ο Παύλος Πολάκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και υπογράμμισε πως το κόμμα πρέπει να ξεκαθαρίσει τα χαρακτηριστικά και το πρόγραμμά του, «να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό και κοινωνικά αναγκαίο». Έτσι θα μαζικοποιηθεί, εκτίμησε και σχολίασε πως «αυτό μέχρι τώρα δεν το εκπέμψαμε με τέτοιο τρόπο». Πρόσθεσε πως κατά τον ίδιο στην πρώτη γραμμή της μαρκίζας δεν είναι ο δικαιωματισμός αλλά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Στη συνέχεια ανέφερε πως στην Κ.Ε. διατύπωσε έξι πυλώνες, με πρώτο τη σταδιακή κατάργηση των μνημονιακών νόμων, όπως η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με τη διαμόρφωση των αναγκαίων συνθηκών. «Οι μνημονιακοί νόμοι δεν είναι πλάκες του Μωυσή. Θα τις σπάσουμε αυτές τις πλάκες μια μια» είπε ο Παύλος Πολάκης!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα