ΑΘΗΝΑ
01:50
|
21.09.2024
Ο Ήλιος κατέγραψε την πρώτη έκλαμψη της υψηλότερης βαθμολογίας Χ εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ο αντίκτυπος στη Γη δεν αναμένεται.
Ήλιος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ήλιος κατέγραψε την πρώτη έκλαμψη της υψηλότερης βαθμολογίας Χ εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ο αντίκτυπος στη Γη δεν αναμένεται, αλλά το γεωμαγνητικό πεδίο την Πέμπτη θα διαταραχθεί λόγω της άφιξης των σύννεφων πλάσματος από προηγούμενες εκρήξεις στη Γη, δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Ηλιακής Αστρονομίας του IKI RAS Σεργκέι Μπογκατσιόφ.

Όπως ανέφερε:

Ο ήλιος κατέγραψε την πρώτη έκλαμψη της υψηλότερης βαθμολογίας Χ εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Το μέγιστο της έκρηξης σημειώθηκε στις 12.43 ώρα Μόσχας. Η τελευταία φορά που εκδηλώθηκαν γεγονότα αυτής της κατηγορίας στο άστρο ήταν στις 18 Αυγούστου. Η προκαταρκτική βαθμολογία της έκλαμψης ορίζεται ως Χ1. 3.

Σημείωσε ότι το γεγονός δεν αποτελεί ρεκόρ και υπολείπεται αρκετές φορές των μεγαλύτερων εκλάμψεων του τρέχοντος κύκλου, αλλά εντάσσεται στη γενική τάση αύξησης της ηλιακής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι:

Η επίδραση στη Γη δεν αναμένεται – η θέση της έκλαμψης στον ηλιακό δίσκο αποκλείει σχεδόν εντελώς την πιθανότητα να έρθουν στη Γη πλάσμα ή σωματίδια από την έκρηξη. Παρ’ όλα αυτά, η γεωμαγνητική δραστηριότητα σήμερα θα είναι σε σημαντικά διαταραγμένο επίπεδο λόγω της άφιξης στη Γη νεφών πλάσματος από προηγούμενες εκρήξεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη καταγράφεται μια ασθενής καταιγίδα πλανητικής κλίμακας, αλλά η κορύφωση των διαταραχών αναμένεται το βράδυ, όταν οι κύριες μάζες ύλης θα έρθουν στη Γη. Το μέγιστο επίπεδο της καταιγίδας σήμερα αναμένεται στο επίπεδο 2-3 σε κλίμακα 5 βαθμών, δήλωσε ο επιστήμονας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα