ΑΘΗΝΑ
12:21
|
18.09.2024
Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης του ChatGPT OpenAI ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εισάγει μια σειρά νέων μοντέλων.
OpenAI
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης του ChatGPT OpenAI ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εισάγει μια σειρά νέων μοντέλων με τα ονόματα «o1-preview» και «o1-mini», ικανών να ξοδεύουν «περισσότερο χρόνο για να σκέφτονται πριν απαντήσουν».

Η OpenAI δήλωσε ότι οι νέες σειρές περνούν από πολύπλοκες εργασίες σε πολλούς τομείς, από την επιστήμη έως τα μαθηματικά πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες εκδόσεις του chatbot της εταιρείας, δίνοντας απαντήσεις που μοιάζουν με διδακτορικούς φοιτητές από τους αντίστοιχους τομείς, όπως στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα νέα μοντέλα υπερέχουν ιδιαίτερα στα μαθηματικά και τον προγραμματισμό υπολογιστών, καθώς το νέο «μοντέλο συλλογισμού» σημείωσε 83% σε σύγκριση με το πενιχρό 13% του GPT-4o στον προκριματικό διαγωνισμό της Διεθνούς Ολυμπιάδας Μαθηματικών (IMO).

Αν και στερείται των χαρακτηριστικών που προσφέρει το ChatGPT, όπως η αναζήτηση πληροφοριών στον παγκόσμιο ιστό για τη λήψη πληροφοριών ώστε να δημιουργηθούν πιο ενημερωμένες απαντήσεις, οι σύνθετες εργασίες που απαιτούν βαθύτερη συλλογιστική και παρατηρούνται στα μοντέλα o1 ανοίγουν μια νέα εποχή στις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), σύμφωνα με την OpenAI.

Το o1-mini επικεντρώνεται για την αποτελεσματικότητά του, καθώς η εταιρεία το χαιρετίζει ταχύτερο και φθηνότερο κατά 80% σε σύγκριση με το μοντέλο συλλογισμού o1-preview- «ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην κωδικοποίηση».

Ενώ η πρόσβαση στο o1-preview θα είναι αποκλειστική για τα μέλη του ChatGPT Plus, το o1-mini θα περιλαμβάνεται στη δωρεάν βαθμίδα μέλους, η οποία απαιτεί μια απλή εγγραφή, ενώ η πιο ενημερωμένη σήμερα έκδοση του ChatGPT, το 4o, θα παραμείνει σε λειτουργία ως έχει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ακύρωσε πρόστιμο 1,49 δισ. ευρώ στη Google

Ig Nobel και Επιστήμες: Ανύπαρκτοι υπερεκατοντούτεις, Περιστέρια πύραυλοι και Πρωκτική αναπνοή

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Έρευνα προειδοποιεί για αύξηση των θανάτων λόγω μικροβιακής αντοχής   

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα