ΑΘΗΝΑ
13:22
|
18.09.2024
Η αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων Walgreens συμφώνησε να καταβάλει 106,8 εκατομμύρια δολάρια.
Walgreens
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων Walgreens συμφώνησε να καταβάλει 106,8 εκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει τους ισχυρισμούς ότι χρέωσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για συνταγές που δεν εκδόθηκαν ποτέ, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι η Walgreens υπέβαλε ψευδείς αιτήσεις πληρωμής προς το Medicare, το Medicaid και άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ 2009 και 2020 για συνταγές που διεκπεραίωσε αλλά που δεν παραλήφθηκαν ποτέ από τους δικαιούχους.

Υποστήριξε ότι η Walgreens αντ’ αυτού ανανέωσε τα αποθέματα και μεταπώλησε τις συνταγές σε κάποιον άλλο χωρίς να αντιστρέψει την απαίτηση που υποβλήθηκε στην κυβέρνηση, εισπράττοντας δύο φορές πληρωμή για τις συνταγές.

Ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία, ως αποτέλεσμα, έλαβε εκατομμύρια δολάρια για συνταγές που δεν παρείχε ποτέ στους δικαιούχους υγειονομικής περίθαλψης.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Alexander Uballez για την περιφέρεια του Νέου Μεξικού:

Εκατομμύρια Αμερικανοί βασίζονται στην υπόσχεση της ομοσπονδιακής υγειονομικής περίθαλψης μέσω προγραμμάτων όπως το Medicare και το Medicaid. Η δόλια τιμολόγηση για συνταγές που δεν έχουν ποτέ εκδοθεί θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα αυτών των κρίσιμων προγραμμάτων. Δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε τις δημόσιες επενδύσεις στην υγεία μας από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργιάδης: Συνταγογραφήσεις με Κωδικό Μιας Χρήσης… σαν τις τραπεζικές συναλλαγές

Ig Nobel και Επιστήμες: Ανύπαρκτοι υπερεκατοντούτεις, Περιστέρια πύραυλοι και Πρωκτική αναπνοή

Σουδάν: Στους 315 οι νεκροί από τη χολέρα

Με λουκέτο απειλείται το Μαιευτήριο «Έλενα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα