ΑΘΗΝΑ
12:10
|
18.09.2024
Ξεκίνησε το Σάββατο 14/9 στη Μόσχα η σύνοδος κορυφής των μέσων ενημέρωσης της οικονομικής ένωσης BRICS.
brics
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε το Σάββατο 14/9 στη Μόσχα η σύνοδος κορυφής των μέσων ενημέρωσης της οικονομικής ένωσης BRICS, στην οποία συμμετείχαν 120 στελέχη ξένων μέσων ενημέρωσης από 60 μέσα ενημέρωσης σε 47 χώρες.

Η σύνοδος κορυφής θα επικεντρωθεί στο ρόλο των μέσων ενημέρωσης στις χώρες BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, μαζί με το Ιράν, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – στην προώθηση της σταθερότητας και της συνεργασίας σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Ως πρόεδρος των BRICS το 2024, η Ρωσία φιλοξενεί την εκδήλωση για πρώτη φορά, πριν από τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών των BRICS τον επόμενο μήνα στο Καζάν της Ρωσίας. Το πρακτορείο ειδήσεων Tass πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για τη σύνοδο κορυφής των μέσων ενημέρωσης, με στόχο να αναβαθμίσει το προφίλ του φόρουμ και να τονίσει τη σύνδεσή του με την επερχόμενη σύνοδο κορυφής των κρατών.

Η απόφαση να φιλοξενηθεί η σύνοδος κορυφής των μέσων ενημέρωσης στη Μόσχα εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ του 2023 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Η σύνοδος κορυφής διεξάγεται με τη μορφή BRICS plus/outreach, με κορυφαίους ηγέτες των μέσων ενημέρωσης από χώρες μέλη, κράτη που επιδιώκουν να ενταχθούν στις BRICS, καθώς και μακροχρόνιους εταίρους του TASS από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών.

Συνολικά, περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες αναμένονται στην εκδήλωση της Μόσχας.

Επιπλέον, η έκθεση φωτογραφίας της BRICS, βασικό στοιχείο των φόρουμ των μέσων ενημέρωσης, θα ξεκινήσει ως μέρος του προγράμματος της συνόδου κορυφής των μέσων ενημέρωσης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει τις καλύτερες φωτογραφίες από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης των χωρών BRICS, γιορτάζοντας την πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλομορφία των χωρών BRICS και του ευρύτερου κόσμου.

Οι BRICS, που ιδρύθηκαν το 2009 με τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, προστέθηκαν στη Νότια Αφρική το 2011, ενώ το ακρωνύμιό τους σχηματίζεται από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των χωρών-μελών.

Τον Δεκέμβριο του 2023, προσχώρησαν αρκετές ακόμη χώρες, αλλά η ένωση αποφάσισε να διατηρήσει το όνομα BRICS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσική Σκακιστική Ομοσπονδία: Να μην μετατραπούν οι σκακιέρες σε πεδίο μάχης

Τραυματίστηκε και ο πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο από την έκρηξη των βομβητών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αγωγή slapp στο Αlterhess

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τον Νίγηρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα