ΑΘΗΝΑ
12:21
|
18.09.2024
Νέα απόπειρα διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion» από το ελληνικό ναυγοσωστικό πλοίο Aigaion Pelagos συνοδεία φρεγατών κι ενός ρυμουλκού.
Κρίσιμη για την αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής η διάσωση του MV Sounion
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινά σήμερα Σάββατο 14/9 η νέα προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα από το ελληνικό ναυγοσωστικό πλοίο Aigaion Pelagos. Το τάνκερ, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο 72 ν.μ. δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης, συνεχίζει να έχει στο κατάστρωμά του εστίες φωτιάς.

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση ASPIDES κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η διάσωση του ελληνόκτητου τάνκερ «Sounion», το οποίο μεταφέρει 150.000 τόνους αργού πετρελαίου από το Ιράκ. Για να επιτευχθεί αυτό, συνεργάζονται διάφοροι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς. Το Aigaion Pelagos στο οποίο επιβαίνει ειδική ναυαγοσωστική ομάδα συνοδεύεται από τρεις φρεγάτες, ένα ρυμουλκό και ένα ακόμα πλοίο υποστήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των ανταρτών Χούθι έχει δηλώσει ότι η απόφαση να επιτραπεί η απόσυρση του «Sounion» οφείλεται στην ανησυχία για οικολογική καταστροφή, ωστόσο η περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Το πλοίο Sounion δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τους Χούθι την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι), να μεταφέρεται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί. Στη συνέχεια ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Την άρση ασυλίας του Βασίλη Στίγκα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

Κακοκαιρία Boris: Στα Μετέωρα τα πρώτα προβλήματα

Στην Αίγυπτο o Άντονι Μπλίνκεν

Σε ύφεση η φωτιά στην Motor Oil-Κανονικά η κίνηση στην παλιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα