ΑΘΗΝΑ
01:41
|
20.09.2024
Τρία σκίτσα για τις αυξήσεις ή αναπροσαρμογές που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα τιμολόγια ενός ακόμη κοινωνικού αγαθού.
Του Κωστάκη Σκίτσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την πίσω πόρτα… της λειψυδρίας λόγω ανομβρίας, παρατεταμένης ξηρασίας, κλιματικής αλλαγής και μπλα, μπλα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεδιπλώνει το όραμα μιας ακόμη ιδιωτικοποίησης ενός ακόμη κοινωνικού αγαθού, του νερού.  

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, στη συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα κατά της λειψυδρίας μίλησε ξεκάθαρα για αυξήσεις στα τιμολόγια νερού. Είπε, ειδικότερα, ότι  θα προβλέπεται δυνατότητα κλιμακωτής χρέωσης από τον πάροχο ανάλογα με την κατανάλωση, ενώ διευκρινίστηκε ότι οι αυξήσεις δεν θα ξεπερνούν το όριο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Μία ημέρα μετά ο πολιτικός του προϊστάμενος, Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να λειάνει τις αντιδράσεις μιλώντας για «αναπροσαρμογές» και όχι για αυξήσεις στα τιμολόγια του πολύτιμου αγαθού. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν μιλώντας για σχέδιο «άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης του νερού» και ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι όλα αυτά είναι «φαντασίωση της Αριστεράς» (κάτι σαν το τέλειο ΕΣΥ του Άδωνι Γεωργιάδη που μόνο οι συνδικαλιστές το βλέπουν «παραμελημένο).

Και οι σκιτσογράφοι έπιασαν δουλειά για το νερό…  

Του Ιάκωβου Βάη

Του Βασίλη Παπαγεωργίου

Του Κωστάκης Σκίτσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Πόλεμος… βομβητών

Γκολφ Κλαμπ

Νέα σχολική χρονιά

Χάρις-Τραμπ: Το μεγάλο debate

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα