ΑΘΗΝΑ
13:29
|
18.09.2024
Με διάταγμα ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην υπουργό Επικοινωνιών, Μοχάμεντ Γάζι αλ Τζαλάλι.
Εντολή Άσαντ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Συρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με διάταγμα ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην υπουργό Επικοινωνιών Μοχάμεντ Γάζι αλ Τζαλάλι.

Τα συρικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα αντικαταστήσει την απερχόμενη κυβέρνηση, η οποία είχε υπηρεσιακό ρόλο μετά τις εκλογές στα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

Ο γεννηθείς στη Δαμασκό το 1969 Μοχάμεντ Γάζι αλ Τζαλάλι υπηρέτησε ως υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας από το 2014 ως το 2016 και πιο πριν υπήρξε αναπληρωτής υπουργός στο ίδιο χαρτοφυλάκιο. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 ο Μοχάμεντ αλ Τζαλάλι ήταν διορισμένος αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του ιδιωτικού Πανεπιστημίου της Συρίας. Επίσης είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας «Arab Quality Makers», η οποία ιδρύθηκε το 2019 στη Σουηδία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τον έβαλε στο στόχαστρο των κυρώσεων της αποδίδοντάς του «ευθύνη του για βίαιη καταστολή πολιτών από το καθεστώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μόσχα: Τερατώδους κυνισμού τρομοκρατική ενέργεια το χτύπημα στον Λίβανο

Επίθεση στον Λίβανο: 12 οι νεκροί-Τα ίχνη των βομβητών μεταξύ Ταϊβάν και Ουγγαρίας

Γεωργιάδης: Συνταγογραφήσεις με Κωδικό Μιας Χρήσης… σαν τις τραπεζικές συναλλαγές

Βουλή: Την άρση ασυλίας του Βασίλη Στίγκα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα