ΑΘΗΝΑ
20:17
|
18.09.2024
Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία έλαβε χώρα στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.
Πηγή φωτογραφίας: Infolibre
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία έλαβε χώρα στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων και πολιτικών συλλογικοτήτων της πόλης.

Η πορεία οργανώθηκε με αφορμή μία θρασύδειλη φασιστική επίθεση 15 ατόμων εναντίον 6 ατόμων που έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά κατά την διάρκεια μιας συναυλίας στις 6/09.

Αναδημοσιεύουμε ένα από τα καλέσματα:

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 15/09 ΣΤΙΣ 12:00

Στις 06/09, έπειτα από συναυλία στη Νεάπολη, ομάδα 15 φασιστών επιτέθηκε σε 6 άτομα τα οποία έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά και παρευρίσκονταν στον χώρο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως η ύπαρξη των φασιστών όχι μόνο στις δυτικές γειτονίες της πόλης, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα, υφίσταται ως αδιαμφισβήτητο γεγονός. Επίθεση δέχτηκε και το στέκι της Λαϊκής Βιβλιοθήκης το Μάρτιο, όπου οι φασίστες βανδάλισαν το χώρο σπάζοντας και καταστρέφοντας ακόμα και τα λουλούδια που υπήρχαν τριγύρω Πολλάκις το κράτος επιδίωξε να μας πείσει πως η λαίλαπα του φασισμού έχει πλήρως εξαλειφθεί ή -τέλος πάντων- διαδραματίζονται αγωνιώδεις προσπάθειες, ώστε να περιοριστεί. Αποκορύφωμα ήταν η καταδίκη κι αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση πριν κάποια χρόνια, μια καταδίκη παντελώς υποκριτική, μια περίτεχνη κίνηση ελιγμού με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε άριστα τι εστί φασισμός, γνωρίζουμε πως στους κόλπους του κρατικο-καπιταλιστικού συστήματος εκκολάπτεται το τέρας του φασισμού με τάχιστους ρυθμούς απλώνοντας τα πλοκάμια του σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, εισβάλλοντας επικίνδυνα σε κάθε κοινωνικό πεδίο: στα σχολεία και τις σχολές μας, σε χώρους εργασίας, στα γήπεδα, στις ίδιες μας τις γειτονιές. Το φρικτό αυτό ιδεολόγημα -γέννημα και θρέμμα του αδηφάγου συστήματος- δηλητηριάζει τους χώρους μας, διαμορφώνει κι αναπαράγει σχέσεις εκμετάλλευσης σπέρνοντας μισαλλοδοξία, ενισχύοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η ασφαλιτικου τύπου δίωξη του αναρχικού αντιφασιστά Δ.Μ. για τη συγκέντρωση στο εφετείο τη μέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, η δίωξη των 51 αντιφασιστών με πρόσχημα τη φθορα μνημείου, καθώς και τρεις εισβολές και η πρόσφατη εκκένωση της κατάληψης Libertatia – μιας κατάληψης που πυρπολήθηκε από φασίστες υπό την επιτήρηση των μπάτσων και ανοικοδομείται τα τελευταία έξι χρόνια από τον κόσμο του αγώνα – είναι μόνο ελάχιστα από τα πρόσφατα κιόλας παραδείγματα που καταδεικνύουν τη συνεργασία του κρατικού συστήματος με τους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Ο ρόλος των φασιστών είναι διαχρονικός: πιστοί κέρβεροι του κράτους ακολουθούν αδιάντροπα τις κρατικές επιταγές, μετασχηματίζοντας τα κρατικά αφηγήματα έμπρακτα σε σκηνές βίας, χτυπήματα, επιθέσεις. Μάχονται, ακριβώς αυτά που μάχεται το κράτος, η στόχευση είναι πεντακάθαρη κι αφορά, φυσικά τους καταπιεσμένους, τους μετανάστες, τις γυναίκες, τα κουίρ άτομα, τους αντιφασίστες. Άλλωστε, ολόκληρη η ύπαρξη του κράτους ενυπάρχει σε τούτο το κομβικό σημείο, στον διαχωρισμό των αδύναμων και των ισχυρών, στη χαρτογράφηση δυο αντιμαχόμενων στρατοπέδων. Στον κόσμο κράτους και κεφαλαίου, ο αδύναμος είναι αυτός που πολεμάται, όσος ο ισχυρός επιβιώνει και μεγιστοποιεί τη δύναμή του.

Αντιστοίχως, ο ηθικός αυτουργός του φασιστικού μορφώματος, το κράτος, χειρίζεται πάντοτε με ιδιαίτερη μεθοδικότητα το εργαλείο του φασισμού. Στο πλαίσιο της γενικευμένης ακρίβειας, της φτωχοποίησης, της εξαθλίωσης στην οποία υποβάλλεται η κοινωνία, ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργηθεί, να ορθοποδήσει κι έπειτα να επιτεθεί. Η εύρεση αποδιοπομπαίων τράγων σε καιρούς αυξημένης κοινωνικής βαρβαρότητας, χαρακτηρίζει εξαιρετικά τους φασίστες, αυτά τα χυδαία ανθρωπάρια που ουδόλως αντιλαμβάνονται πως καθίστανται έρμαια, απλοί εντολοδόχοι, δούλοι του ίδιου συστήματος που είναι υπαίτιο για τις δυσμενείς συνθήκες ζωής.

Ως αναρχικοί/ες αναγνωρίζουμε πως ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί αμέριστο καθήκον μας κι εντάσσεται, σαφέστατα, στο πλαίσιο του συνολικού αντιεξουσιαστικού, αναρχικού αγώνα. Δηλώνουμε ρητά κι αμετάκλητα πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις γειτονιές μας, δεν πρόκειται να τις αφήσουμε να μετεξελιχθούν σε χώρους ανενόχλητης δράσης φασιστοειδών. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν της τραγικής μας ανθρώπινης ιστορίας, μπορούμε κάλλιστα να εξάγουμε το συμπέρασμα πως οι καταστάσεις είναι χιλιοειπωμένες προ πολλού: Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος, για αυτό πασχίζουμε να τον τσακίσουμε, για αυτό – αν σεβόμαστε έστω και λίγο την ανθρώπινη υπόστασή μας- οφείλουμε να διαλέξουμε τη σωστή μεριά της ιστορίας. Ως αμετάκλητοι υπερασπιστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να μην αφήσουμε το λεπίδι του φασισμού να στοιχίσει τις ζωές κι άλλων ανθρώπων.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ –

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα: Συγκλόνισε Μάγδα Φύσσα (photos)

Πράγα: Σύγκρουση επιβατικών αμαξοστοιχιών-Τουλάχιστον 35 τραυματίες

Πυροβολισμοί έξω από δημοτικό σχολείο στο Όσλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα