ΑΘΗΝΑ
01:09
|
19.09.2024
Εννέα Ισραηλινοί τραυματίστηκαν την Κυριακή καθώς έσπευσαν σε καταφύγια μετά την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-επιφανείας από τους Χούθι.
Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εννέα Ισραηλινοί τραυματίστηκαν την Κυριακή με ελαφρά τραύματα καθώς έσπευσαν σε καταφύγια μετά την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-επιφανείας από την Υεμένη προς το κεντρικό Ισραήλ.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «έπειτα από τους συναγερμούς που ενεργοποιήθηκαν στο κεντρικό Ισραήλ, εντοπίστηκε ένας πύραυλος επιφανείας-επιφανείας που εισήλθε στη χώρα από τα ανατολικά και προσγειώθηκε σε ανοιχτή περιοχή χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς».

Ο στρατός πρόσθεσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Υεμένη και οι εκρηκτικοί ήχοι που ακούστηκαν λίγο νωρίτερα οφείλονταν στους πυραύλους αναχαίτισης. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα της αναχαίτισης βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι ο πύραυλος, που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, προσγειώθηκε σε ανοιχτή περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ το πρωί της Κυριακής. Μετά τον εντοπισμό του, ενεργοποιήθηκαν πολυάριθμοι συναγερμοί σε παράνομους οικισμούς σε όλο το κεντρικό Ισραήλ και εκτοξεύθηκαν πύραυλοι αναχαίτισης τόσο από τα συστήματα Arrow όσο και από το Iron Dome. Ο στρατός εξακολουθεί να καθορίζει αν η αναχαίτιση ήταν πλήρως επιτυχής.

Η Haaretz ανέφερε επίσης ότι θραύσματα από τους πυραύλους αναχαίτισης προσγειώθηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό στα περίχωρα του Μόντι’ιν στο κεντρικό Ισραήλ, προκαλώντας ζημιές.

Επιπλέον, ξέσπασε πυρκαγιά σε ανοιχτή περιοχή στο Kfar Daniel κοντά στην πόλη Lod στο κεντρικό Ισραήλ λόγω περισσότερων συντριμμιών που έπεσαν.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι «ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη διένυσε απόσταση περίπου 2.000 χιλιομέτρων (1.243 μίλια), απαιτώντας περίπου 15 λεπτά χρόνου πτήσης και η πολεμική αεροπορία ερευνά γιατί ο πύραυλος δεν αναχαιτίστηκε πριν φτάσει στο Ισραήλ».

Το ραδιόφωνο πρόσθεσε ότι η πολεμική αεροπορία εξετάζει την πιθανότητα ένας από τους πυραύλους αναχαίτισης Arrow να χτύπησε μερικώς τον εισερχόμενο πύραυλο από την Υεμένη.

Οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ επιβεβαίωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν με ελαφρά τραύματα σε διάφορες τοποθεσίες στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς έσπευσαν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια της έκρουσης του συναγερμού. Μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία για περίθαλψη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Λίβανο, μετά το νέο κύμα εκρήξεων

Σχέδιο για τον Μπάιντεν καταστρώνει ο Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα