ΑΘΗΝΑ
20:13
|
18.09.2024
«Μηδενική κυβέρνηση» αποκάλεσε ο Γιαΐρ Γκολάν αποκάλεσε τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ισραηλινή κυβέρνηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Γκολάν αποκάλεσε την Κυριακή τον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου «μηδενική κυβέρνηση» που σέρνει τη χώρα σε έναν «ατελείωτο πόλεμο».

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά την προσγείωση βαλλιστικού πυραύλου από την Υεμένη κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Σε δήλωσή του στο Χ, ο Γκολάν, ο οποίος ηγείται του Εργατικού Κόμματος, κάλεσε τους Ισραηλινούς να οργανώνουν καθημερινές διαμαρτυρίες κατά της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Μόνο η συνεχής λαϊκή πίεση θα ρίξει αυτή την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η πυραυλική επίθεση της Κυριακής ήταν μια «υπενθύμιση της συνεχιζόμενης αποτυχίας της δεξιάς κυβέρνησης».

«Αντί να κλείνει τα μέτωπα της μάχης, αυτή η μηδενική κυβέρνηση μας τραβάει σε έναν ατελείωτο πόλεμο, σε μια αιώνια εσωτερική σύγκρουση και σε μια άβυσσο», πρόσθεσε.

Το κόμμα Yesh Atid υπό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Yair Lapid ζήτησε επίσης με ανακοίνωσή του την παραίτηση της κυβέρνησης Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση εθνικών καταστροφών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, τα συντρίμμια από τους πυραύλους αναχαίτισης έπεσαν σε σιδηροδρομικό σταθμό στα περίχωρα της Μόντι Ιν στο κεντρικό Ισραήλ, προκαλώντας ζημιές.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε ανοιχτή περιοχή στο Κφαρ Ντανιέλ στο κεντρικό Ισραήλ λόγω επιπλέον πτώσης συντριμμιών.

Η ομάδα Χούθι της Υεμένης έχει βάλει στο στόχαστρο με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλοία που ανήκουν, φέρουν ισραηλινή σημαία, διαχειρίζονται ή κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, η οποία δέχεται καταστροφική ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Αυξάνει το στρατό στα σύνορα με Λίβανο μετά το νέο κύμα εκρήξεων με 14 νεκρούς και 450 τραυματίες

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ισραηλινές υβριδικές επιθέσεις στον Λίβανο

Νοτοπούλου για το bullying από Κασσελάκη: «Μου έστελνε μηνύματα να τον εκθειάζω»

Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα: Συγκλόνισε Μάγδα Φύσσα (photos)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα