ΑΘΗΝΑ
20:10
|
18.09.2024
Η Λετονία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση των τεσσάρων από τους έξι προγραμματισμένους πύργους επιτήρησης.
Η κατασκευή των πύργων επιτήρησης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λετονία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση των τεσσάρων από τους έξι προγραμματισμένους πύργους επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων της με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία ακίνητης περιουσίας VNĪ.

Οι νέοι πύργοι, που τοποθετήθηκαν κοντά στον ποταμό Daugava, αποτελούν μέρος μιας «πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και τον εντοπισμό παράνομων διελεύσεων και άλλων παραβιάσεων», όπως ισχυρίζονται τα τοπικά ΜΜΕ.

Το έργο, που κόστισε πάνω από 3,6 εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (75%) και τον κρατικό προϋπολογισμό της Λετονίας (25%).

Ο φράκτης των συνόρων Λετονίας-Λευκορωσίας, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, εκτείνεται σε 145 χιλιόμετρα.

Κατά μήκος των χερσαίων τμημάτων, όπου κατασκευάστηκαν πέρυσι 112 χλμ. του φράχτη, οι τρέχουσες εργασίες υποδομής περιλαμβάνουν 46,16 χλμ. διαδρομών περιπολίας για ελαφρά οχήματα (έως 3,5 τόνους) και 17 χλμ. διαδρομών περιπολίας για πεζούς.

Επιπλέον, έχουν κατασκευαστεί 1,75 χλμ. γραμμών περιπολίας με πλωτές γέφυρες, βελτιώνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της περιοχής από τους συνοριοφύλακες.

Τα υπόλοιπα 16,7 χλμ. των συνόρων, ιδίως γύρω από τη λίμνη Riču, όπου δεν υπάρχει ακόμη φράχτης, αναμένεται να εξασφαλιστούν έως το 2025.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας, έχουν κατηγορήσει το Μινσκ και τη Μόσχα ότι ενορχηστρώνουν μια μεταναστευτική κρίση διοχετεύοντας μετανάστες μέσω της Λευκορωσίας στην Ε.Ε.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Αυξάνει το στρατό στα σύνορα με Λίβανο μετά το νέο κύμα εκρήξεων με 14 νεκρούς και 450 τραυματίες

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ισραηλινές υβριδικές επιθέσεις στον Λίβανο

Νοτοπούλου για το bullying από Κασσελάκη: «Μου έστελνε μηνύματα να τον εκθειάζω»

Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα: Συγκλόνισε Μάγδα Φύσσα (photos)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα