ΑΘΗΝΑ
20:09
|
18.09.2024
Περισσότερα άτομα ενδέχεται να χαρακτηριστούν ως ύποπτοι στη συνεχιζόμενη ποινική έρευνα για τη φονική τρομοκρατική επίθεση.
Crocus City Hall
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα άτομα ενδέχεται να χαρακτηριστούν ως ύποπτοι στη συνεχιζόμενη ποινική έρευνα για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall λίγο έξω από τη Μόσχα.

Μια δικαστική απόφαση για τη θέση υπό κράτηση ενός από τους υπόπτους, του Μουχαμάντ Ζουάρ Σαριπζόντα, αναφέρει ότι οι ερευνητές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο άνδρας «μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλους άγνωστους συνωμότες στο έγκλημα», εάν δεν τεθεί υπό προφυλάκιση.

Ο ύποπτος δήλωσε ένοχος σε ορισμένες από τις κατηγορίες και εξέφρασε την ετοιμότητα να συνεργαστεί με την έρευνα.

Η τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στην πόλη Κρασνογκόρσκ, σε απόσταση αναπνοής από τα όρια της πόλης της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 22ας Μαρτίου. Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 144 ανθρώπους και άφησε άλλους 551 τραυματίες.

Τέσσερις δράστες – ο Νταλερτζόν Μιρζόγιεφ, ο Σαϊντακράμ Ρατσαμπαλιζόντα, ο Σαμσιντίν Φαριντούνι και ο Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ – συνελήφθησαν στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία μέχρι το επόμενο πρωί. Αργότερα, συνελήφθησαν επίσης επτά ακόμη ύποπτοι συνεργοί – οι αδελφοί Αμιτσόν και Ντιλοβάρ Ισλομόφ, ο πατέρας τους Ισροΐλ Ισλομόφ, ο Αλισέρ Κασίμοφ, ο Λουτφουλλό Ναζριμαντά, ο Γιακουμπτζόνι Γιουσούφζοντα και ο Μουχαμάντ Σαριπζόντα. Ο Ασουρόφ, ο οποίος, σύμφωνα με τους ερευνητές, βοήθησε τους αδελφούς Ισλομόφ να αποκτήσουν πλαστά έγγραφα, συνελήφθη στο Τβρτ στις 16 Απριλίου.

Νωρίτερα, το κέντρο δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανέφερε ότι τρεις ακόμη ύποπτοι συνεργοί συνελήφθησαν στη Μόσχα, το Γιεκατερνίμπουργκ και το Ομσκ. Τέσσερις αλλοδαποί που παρείχαν οικονομική βοήθεια συνελήφθησαν στην περιοχή Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου της Ρωσίας.

Συνολικά, περισσότερα από 20 άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνικόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Αυξάνει το στρατό στα σύνορα με Λίβανο μετά το νέο κύμα εκρήξεων με 14 νεκρούς και 450 τραυματίες

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ισραηλινές υβριδικές επιθέσεις στον Λίβανο

Νοτοπούλου για το bullying από Κασσελάκη: «Μου έστελνε μηνύματα να τον εκθειάζω»

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα