ΑΘΗΝΑ
04:10
|
19.09.2024
Μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι όσοι παλεύουν με τη φτώχεια στη χώρα μένουν να κοιμούνται στο πάτωμα.
Σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι όσοι παλεύουν με τη φτώχεια στη χώρα μένουν να κοιμούνται στο πάτωμα επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν κρεβάτια, παλεύουν να θερμάνουν και να ηλεκτροδοτήσουν τα σπίτια τους και ότι ορισμένες οικογενειακές δομές αισθάνονται πιεσμένες από την κρίση του κόστους ζωής.

Η Buttle UK, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά παιδιά και νέους που έχουν ανάγκη από το 1953, πραγματοποίησε έρευνα σε 1.567 από τις οικογένειες που υποστηρίζει. Διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες είχαν παραλείψει ένα γεύμα, ενώ οι μισοί δήλωσαν ότι δεν έχουν κρεβάτια για να κοιμηθούν όλοι στο νοικοκυριό τους, ανέφερε ο Guardian επικαλούμενος την έρευνα.

Ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσε:

Τα παιδιά μου κοιμούνται στο πάτωμα- έχω 2 εφήβους, ο ένας που μόλις έχει θεραπευτεί από λευχαιμία και είναι ακόμα αδιάθετος. Το άλλο μου αγόρι έχει χτυπημένα πόδια και πόνο στην πλάτη, οπότε είναι δύσκολο να περπατήσει.

Οι γονείς είπαν στη φιλανθρωπική οργάνωση ότι συχνά πεινούσαν για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα μπορούσαν να συνεχίσουν να τρώνε. «Οι ίδιοι συχνά έμεναν εντελώς χωρίς φαγητό, αναφέροντας τις τρομερές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία τους».

Πολλές οικογένειες είπαν επίσης στην έρευνα ότι η μαύρη μούχλα έχει γίνει ενδημική στο σπίτι τους και ότι ήταν δύσκολο να μετακινηθούν λόγω των κρύων και υγρών συνθηκών. Η μούχλα έχει γίνει τέτοιο πρόβλημα για αυτές τις οικογένειες που επηρεάζει τα έπιπλα, τα ρούχα και την υγεία των παιδιών τους.

Η φιλανθρωπική οργάνωση κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να προβεί σε διάφορες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση της φτώχειας μεταξύ των παιδιών και των οικογενειών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως: αύξηση των πληρωμών της καθολικής πίστωσης, εισαγωγή νέων στρατηγικών για την υγεία και πλήρης «αναμόρφωση» των υπηρεσιών ψυχικής υγείας των παιδιών του NHS.

Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να άρει το όριο του επιδόματος των δύο παιδιών, το οποίο εισήχθη από μια συντηρητική κυβέρνηση πριν από επτά χρόνια και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της παιδικής φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, λένε οι ειδικοί. Το επίδομα δεν επιτρέπει στους γονείς που λαμβάνουν καθολικό επίδομα και διεκδικούν επιδόματα να ζητήσουν στήριξη για τρίτο παιδί που γεννήθηκε μετά τον Απρίλιο του 2017.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα