ΑΘΗΝΑ
23:04
|
19.09.2024
Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε το Σάββατο τη σύλληψη έξι ξένων υπηκόων για φερόμενη συνωμοσία.
Νικολάς Μαδούρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε το Σάββατο τη σύλληψη έξι ξένων υπηκόων για φερόμενη συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Diosdado Cabello επιβεβαίωσε τις συλλήψεις σε συνέντευξη Τύπου στο Καράκας και δήλωσε ότι οι τρεις ύποπτοι από τις ΗΠΑ, δύο από την Ισπανία και ένας Τσέχος υπήκοος σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Μαδούρο και να οργανώσουν «τρομοκρατικές ενέργειες» στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Καμπέλο δήλωσε ότι 400 τουφέκια και πιστόλια, που φέρεται να είχαν σταλεί από τις ΗΠΑ, κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης πληροφοριών, τα οποία, όπως είπε, θα χρησιμοποιούνταν για να «προκαλέσουν βία» στη Βενεζουέλα.

Ισχυρίστηκε ότι οι δύο Ισπανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν συνδέονται με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών της Ισπανίας (CNI).

Πηγές της ισπανικής κυβέρνησης, ωστόσο, διέψευσαν ότι τα άτομα εργάζονταν για το CNI, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών μέσων ενημέρωσης.

Η ισπανική πρεσβεία στο Καράκας φέρεται να απέστειλε επίσημο σημείωμα στο υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ζητώντας επιβεβαίωση της ταυτότητας και της εθνικότητας των συλληφθέντων, καθώς και διευκρίνιση των κατηγοριών εναντίον τους.

Μετά τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου στη Βενεζουέλα, η Ισπανία υποστήριξε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες και του παρείχε προστασία στη Μαδρίτη, προκαλώντας διπλωματική κρίση.

Μετά την απόφαση του ισπανικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τον Γκονζάλες ως πρόεδρο της Βενεζουέλας και τον χαρακτηρισμό του Μαδούρο από την υπουργό Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες ως «δικτάτορα», ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Γκιλ ανακάλεσε τον πρεσβευτή της χώρας στη Μαδρίτη για διαβουλεύσεις.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Χόρχε Ροντρίγκεζ απαίτησε επίσης να διακοπούν «όλες οι διπλωματικές, οικονομικές και εμπορικές σχέσεις» με την Ισπανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα