ΑΘΗΝΑ
01:21
|
19.09.2024
Μετά τα τρία περιστατικά με συρμούς μέσα σε 2 μέρες η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Μπαράζ απεργιών από τους μηχανοδηγούς στα ελληνικά τρένα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εντός Σεπτεμβρίου και τον ερχόμενο Οκτώβριο αντιδρά το Σωματείο Μηχανοδηγών μετά τα τρία πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή δύο συρμοί κόντεψαν να συγκρουστούν μετωπικά τρένα του Προαστιακού στην Αθήνα, την ίδια μέρα συρμός στο Διακοπτό ακινητοποιήθηκε λόγω πτώσης δέντρου ενώ το Σάββατο 14/9 αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών.

Ως εκ τούτου το Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο (αποφάσισε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, το οποίο έχει ως εξής:

  • 24 Σεπτεμβρίου 2024: Στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
  • 10 Οκτωβρίου 2024: 24ωρη απεργία
  • Νέα 24ωρη απεργία σε ημερομηνία που η ΠΕΠΕ θα προτείνει να αποφασίσουν από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων στην Hellenic Train.

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕ

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι κυρίαρχο αίτημα των μηχανοδηγών είναι η διασφάλιση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, η λειτουργία βασικών συστημάτων ασφαλείας κ.λπ.

Σύμφωνα με την ΠΕΠΕ, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών δεν έχει απαντήσει σε αιτήματά μας (εδώ και μήνες) για συνάντηση. Η νέα διοίκηση της Ηellenic Train παρακολουθεί με απάθεια -που μας προβληματίζει σοβαρά- τη διάλυση, ενώ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ επικαλέστηκε τον Γενικό Κανονισμό Κίνησης για το συμβάν στα Σεπόλια ΚΑΘΩΣ γνωρίζει ότι αυτός ΔΕΝ τηρήθηκε αφού στον μηχανοδηγό της 1210 δόθηκε και υπόδειγμα 1001 κατά την αναχώρηση του! Η σύγκρουση αποσοβήθηκε λόγω της προσοχής των δύο μηχανοδηγών!»

«Με τη λανθασμένη ανακοίνωσή της και προσλαμβάνοντας συνταξιούχους που περιύβριζαν τους νεκρούς συναδέλφους μας στα Τέμπη στοχοποιώντας και το Σωματείο μας, η διοίκηση της Hellenic Train προσπαθεί να υποβαθμίσει/αποκρύψει τις πολιτικές ευθύνες για την απαξίωση του σιδηροδρόμου. Μόνο που έτσι δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα! Η απαξίωση, η διάλυση, η υποχρηματοδότηση των σιδηροδρομικών µεταφορών στη χώρα μας κατά συνέπεια συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η προσπάθεια του Σωματείου μας να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση. Μοναδικός σύμμαχός μας η ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα