ΑΘΗΝΑ
01:20
|
19.09.2024
Μερικές χιλιάδες μαχητές των Χούθι φέρεται πως έχουν φθάσει στα σύνορα της Συρίας με το Ισραήλ και ετοιμάζουν επιθέσεις.
Μαχητές των Χούθι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαχητές Χούθι του κινήματος «Ανσαρουλλάχ» έχουν αναπτυχθεί στη Συρία κοντά στα κατεχόμενα (από το Ισραήλ) Υψίπεδα του Γκολάν αναφέρει το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο i24news επικαλούμενο αξιόπιστη «πηγή» αλλά και σχετικό ρεπορτάζ του ρωσικού δικτύου Sputnik που μεταδόθηκε το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι Χούθι έφθασαν από την Υεμένη στο συριακό έδαφος κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και πως αυτή η εξέλιξη συνιστά «πρελούδιο μίας νέας φάσης κλιμάκωσης έναντι του Ισραήλ».

Χούθι

«Τις τελευταίες μέρες, Χούθι έφθασαν νότια της Συρίας από το Ιράκ για να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο επίθεσης με τη χρήση drone κατά του Ισραήλ» ανέφερε πηγή που επικαλείται το ισραηλινό δίκτυο, προσθέτοντας πως οι Χούθι είναι καθ’ οδόν στα σύνορα με το Γκολάν και πως υπάρχουν «σήραγγες για τη λαθραία διακίνηση όπλων από την Ιορδανία». Ανέφερε επίσης πως υπάρχουν σήραγγες στη Συρία που «φρουρούνται από Ιρανούς» με σκοπό τη διακίνηση όπλων και την αποστολή τους αφενός στη Δυτική Όχθη, αφετέρου στην Ιορδανία κατά της κυβέρνησης του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β’.

Από την άλλη, το ρωσικό δίκτυο Sputnik μετέδωσε την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτέμβρη, πως έφθασαν από την Υεμένη στη Συρία λίγες χιλιάδες επίλεκτοι μαχητές των Χούθι που υπακούν στις εντολές αξιωματούχου με το βαθμό στρατηγού. Έφθασαν εκεί σε «μικρές ομάδες μέσω Ιορδανίας» σε «συντονισμό με υψηλού επιπέδου μυστικές υπηρεσίες Συρίας και Λιβάνου».

Η δύναμη των Χούθι που έχει αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ισραήλ φέρεται πως είχε πραγματοποιήσει σειρά στρατιωτικών γυμνασίων και προσομοίωσης επιθέσεων σε στόχους  κατά Εβραϊκών εποικισμών και ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων..

Παράλληλα το ισραηλινό δημόσιο δίκτυο ραδιοτηλεόρασης ΚΑΝ μετέδωσε πριν λίγες μέρες επίσης πως οι ειδικές δυνάμεις των Χούθι έφθασαν στη Συρία «σε μικρές ομάδες μέσω Ιορδανίας» και πως υπάρχουν καθημερινές πτήσεις μεταξύ της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά και της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, Αμάν.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι πληροφορίες του επίσης ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου i24news που μετέδωσε πως «τις τελευταίες μέρες, μαχητές των Χούθι από το Ιράκ έφθασαν στη νότια Συρία για να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο χρησιμοποιώντας drone κατά του Ισραήλ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Λίβανο, μετά το νέο κύμα εκρήξεων

Σχέδιο για τον Μπάιντεν καταστρώνει ο Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα