ΑΘΗΝΑ
09:08
|
19.09.2024
Τρεις εργαζόμενοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα-Ανακοίνωση έβγαλε η Motor Oil.
Φωτιά στη Motor Oil
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη φωτιά σημειώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα (17/9) στο εργοστάσιο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Βελτιωμένη εικόνα

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές. Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία.  

Ήδη, πάντως, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει, ενώ έχουν κλείσει όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης.

Λίγο πριν από τις 7.30 ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. Άλλοι δύο εργαζόμενοι διακομίσθηκαν στη συνέχεια στο ίδιο νοσοκομείο, επίσης με ελαφρά εγκαύματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα διυλιστήρια.  

Η ανακοίνωση της Motor Oil:

Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή.

Πώς άρχισαν όλα

Κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν έντονη ανησυχία αναφέροντας εκρήξεις και πυκνό καπνό από τις εγκαταστάσεις.

Ακόμα, επιχειρούν στη Motor Oil 47 πυροσβέστες με 17 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil.

Η φωτιά καίει ακόμα μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Την ίδια ώρα,  με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή της Ελευσίνας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Φωτογραφίες από αναγνώστη:

Αποκλειστικά βίντεο από αναγνώστη του Κοσμοδρομίου:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Hellenic Train: Διακόπτονται τα δρομολόγια του τρένου στο Πήλιο

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Στη Γαλλία ο Δένδιας για την καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αγωγή slapp στο Αlterhess

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα