ΑΘΗΝΑ
18:00
|
19.09.2024
Σκίτσα για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική βία στις ΗΠΑ.
Του Amorim, Βραζιλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι ημέρες μετά τη μέτρια έως κακή επίδοση του Ντόναλντ Τραμπ στο πρώτο του τηλεοπτικό debate με την υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου προεδρικός υποψήφιος φέρεται να έγινε στόχος νέας δολοφονικής απόπειρας.

Η πρώτη ήταν αυτή στην Πενσιλβάνια σε δημόσια ομιλία του. Τότε η σφαίρα τον βρήκε στο αυτί και ο ύποπτος δράστης εξουδετερώθηκε. Στη δεύτερη απόπειρα σε βάρος του Τραμπ, που επί της ουσίας δεν έγινε, ο Ρεπουμπλικανός ετοιμαζόταν να παίξει γκολφ στο ιδιωτικό του γήπεδο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας ενώ ο δράστης καιροφυλακτούσε για 12 ώρες στους θάμνους. Ο ύποπτος συνελήφθη και κατηγορείται πλέον για δύο αδικήματα που αφορούν την οπλοκατοχή ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ευθέως τους αντιπάλους του Μπάιντεν και Χάρις για την απόπειρα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος ενεργούσε λόγω της «εμπρηστικής ρητορικής» των Δημοκρατικών, μολονότι οι αρχές δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει αποδείξεις, ούτε διευκρίνισαν το κίνητρο του δράστη.

Πολλά τα ερωτήματα που διατυπώνονται από χθες 16/9 μετά το νέο περιστατικό. Κάποια αφορούν τα κενά ασφαλείας των υπεύθυνων για την προστασία του πρώην Προέδρου. Άλλοι, σαν τον Ίλον Μασκ, αναρωτιούνται (κλείνοντας το μάτι στο κοινό) γιατί είναι πάντα στόχος ο Τραμπ και άλλοι ανησυχούν για την έξαρση της πολιτικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες «παραμονές» εκλογών. Και οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν με τη δική τους ματιά την αμερικανική επικαιρότητα στον δρόμο προς τις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου.

Μην ανησυχείς. Είμαι ασφαλής και καλά, του Paolo Calleri, Γερμανία

Γκολφ Κλαμπ του Amorim, Βραζιλία

Του Vasco Gargalo, Πορτογαλία

Πολιτική Βία του Allan McDonald, ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Πόλεμος… βομβητών

Νερό με… χρώμα-Έρχεται

Νέα σχολική χρονιά

Χάρις-Τραμπ: Το μεγάλο debate

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα