ΑΘΗΝΑ
18:29
|
29.09.2024
Η Meta Corporation, προχώρησε στην απόφαση να μπλοκάρει τους λογαριασμούς ρωσικών μέσων ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένου του Russia Today.
Facebook, Instagram και WhatsApp, μπλοκάρουν λογαριασμούς ρωσικών μέσων ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Meta Corporation, στην οποία ανήκουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, προχώρησε στην απόφαση να μπλοκάρει τους λογαριασμούς ορισμένων ρωσικών μέσων ενημέρωσης στις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένου του Russia Today και του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, επεκτείναμε τη συνεχιζόμενη επιβολή μέτρων κατά των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης. Η Rossiya Segodnya, το RT και άλλες σχετικές οντότητες έχουν πλέον αποκλειστεί από τις εφαρμογές μας παγκοσμίως, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ξένη παρέμβαση», ανέφερε εκπρόσωπος της Meta σε δήλωσή του.

Η απαγόρευση έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, στις 3 Σεπτεμβρίου, να επιβάλει κυρώσεις στην αρχισυντάκτρια του τηλεοπτικού καναλιού RT Μαργαρίτα Σιμονιάν και τους δύο αναπληρωτές της, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αυστηροποίησε τους κανόνες για τη συνεργασία με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya, RIA Novosti, RT, TV-Novosti, Ruptly και Sputnik.

Από το 2022, οι χώρες της Δύσης έχουν θεσπίσει περίπου 150 διαφορετικούς περιορισμούς κατά ρωσικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσιεύονται στον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν δεσμεύεται να απαντήσει στη δολοφονία από το Ισραήλ διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η δολοφονία του Νασράλα είναι «μέτρο δικαιοσύνης»

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Ιράν: Οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα