ΑΘΗΝΑ
22:43
|
19.09.2024
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών στον Απόστολο Τζιτζικώστα!
Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού ο Τζιτζικώστας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το χαρτοφυλάκιο των «Βιώσιμων Μεταφορών και του Τουρισμού» πρότεινε η επανεκλεγείσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Απόστολο Τζιτζικώστα, την επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη από πλευράς Ελλάδος για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντησή της με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε:

O Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι υπεύθυνος για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κινητικότητα των αγαθών και των ατόμων. Υπάρχουν επίσης βασικοί τομείς για την ανταγωνιστικότητα αλλά και για μεταβάσεις για τη σύνδεση των ανθρώπων και την προώθηση των τοπικών οικονομιών.

Ικανοποίηση Μητσοτάκη

Την ικανοποίηση του για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Faceboοk. Μάλιστα αναλύει γιατί πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία στη χώρα της τραγωδίας των Τεμπών.

«Καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο Τουρισμός αξίζει τον δικό του χώρο στις ευρωπαϊκές πολιτικές. Και ο χώρος του είναι ελληνικός, καθώς η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Το χαρτοφυλάκιο αναδεικνύει επίσης τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και της στρατηγικής της θέσης, ως χώρα-πύλη, για το εμπόριο, την ενέργεια και τη δικτύωση, τόσο προς τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «αντανακλά την αναβάθμιση της θέσης της πατρίδας μας και τον σημαντικό ρόλο της στη διασυνδεσιμότητα και τις μεταφορές.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα