ΑΘΗΝΑ
23:35
|
19.09.2024
Ο Σιταράμ Γιέτσουρι, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) [CPI(M)] πέθανε σε ηλικία 72 ετών.
Ο Σιταράμ Γιέτσουρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μεγαλύτερο σε μέλη και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κομμουνιστικό κόμμα της Ινδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό) [CPI(M)] έχασε τον Γενικό του Γραμματέα, ο Σιταράμ Γιέτσουρι. Μετά από μια αναπνευστική ασθένεια ο Γ.Γ. του CPI(Μ) πέθανε στο Νέο Δελχί στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Ραχούλ Γκάντι, του κόμματος του Εθνικού Κογκρέσου της Ινδίας, περιέγραψε τον Γιέτσουρι ως «προστάτη της ιδέας της Ινδίας με βαθιά κατανόηση της χώρας μας».

Η πολιτική βιογραφία του Γιέτσουρι ήταν γεμάτη δράση. Αντιτάχθηκε και συνελήφθη στην αυταρχική «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» που επιβλήθηκε από την πρωθυπουργό Ίντιρα Γκάντι τη δεκαετία του 1970, άσκησε βέτο στην πρόταση να γίνει πρωθυπουργός ο δημοφιλής πρωθυπουργός της Δυτικής Βεγγάλης Τζιοτί Μπάσου και αυτός και το κόμμα του απέσυραν την υποστήριξη από τον Πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ, ο οποίος ολοκλήρωνε τότε μια πυρηνική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Χαιρετισμός του θανόντος Σιταράμ Γιέτσουρι στο φεστιβάλ της ΚΝΕ το 2016:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα