ΑΘΗΝΑ
18:12
|
19.09.2024
Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε την σύζυγο του φυλακισμένου Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Αχμάντ Σααντάτ.
Η Αμπλά Σααντάτ δίπλα στο πορτρέτο του φυλακισμένου συζύγου της και Γενικού Γραμματέα του PFLP, Αμπού Γκασάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για νέο έγκλημα της ισραηλινής κατοχής κάνει λόγο σε δήλωσή του το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) μετά τη σύλληψη της ακτιβίστριας Άμπλα Σααντάτ, συζύγου του φυλακισμένου Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης, Αχμάντ Σααντάτ.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τόνισε ότι «η κράτηση της συντρόφου Άμπλα Σααντάτ, της συζύγου του φυλακισμένου Γενικού Γραμματέα, συντρόφου Αχμάντ Σααντάτ, είναι ένα νέο σιωνιστικό έγκλημα που προστίθεται στο αρχείο των εγκλημάτων της κατοχής κατά του λαού μας».

Το PFLP πρόσθεσε ότι η κράτηση της Σααντάτ «εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συστηματικής πολιτικής που στοχεύει τους ηγέτες του εθνικού και φεμινιστικού κινήματος και τις οικογένειές τους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους αποθαρρύνει από το να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην κατοχή».

Στη δήλωσή του, το PFLP επεσήμανε ότι «στοχεύοντας την Άμπλα Σααντάτ, η οποία υπέφερε πάντα από την πικρία της κράτησης και που αντιπροσωπεύει σύμβολο επιμονής και αγώνα, μαζί με τον σύντροφό της, σύντροφο Αμπού Γκασάν [άλλο όνομα του Αχμάντ Σααντάτ] και μια ομάδα ανδρών και γυναικών μαχητριών, εμπίπτει σε ένα σχέδιο που στοχεύει τους ηγέτες του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα τις Παλαιστίνιες γυναίκες, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του εθνικού κινήματος».

Το PFLP τόνισε ότι αυτά τα εγκλήματα δεν καταφέρνουν να υπονομεύσουν την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού και δεν έχουν αντίκτυπο «στη βούληση των μαχητών που συνεχίζουν την αντίστασή τους παρ’ όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες της κατοχής να τους σπάσει, ούτε θα υπονομεύσουν την αποφασιστικότητα της εθνικής ακτιβίστριας Άμπλα Σααντάτ και το επαναστατικό πρότυπο που αποτελεί ο διοικητής Αχμάντ Σααντάτ».

Απεικόνιση του φυλακισμένου ήρωα του παλαιστινιακού κινήματος Αχμάντ Σααντάτ σε αφίσα του PFLP

Το PFLP πρόσθεσε στη δήλωσή του ότι αυτή η κράτηση υπογραμμίζει τις εγκληματικές πολιτικές της ισραηλινής κατοχής έναντι των Παλαιστινίων γυναικών, οι οποίες υπόκεινται συνεχώς σε κακοποίηση και κράτηση, όπως φαίνεται στην περίπτωση της Χαλίντα Τζαράρ, η οποία παραμένει στην απομόνωση και αντιμετωπίζει περαιτέρω κακοποίηση και καταπίεση. Αυτά τα εγκλήματα, επισημαίνεται, έχουν στόχο να υπονομεύσουν τον ρόλο των γυναικών στο παλαιστινιακό εθνικό κίνημα.

Το PFLP προέτρεψε για «εντατικοποίηση κάθε μορφής υποστήριξης και αλληλεγγύης στους κρατούμενους» ώστε να συνεχιστεί η πίεση στην κατοχή, απαιτώντας τον τερματισμό των καταπιεστικών πολιτικών και των εγκλημάτων της.

Η ανακοίνωση στέκεται επίσης στην ανάγκη διευρυμένων διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό των κρατήσεων και για «να λογοδοτήσουν οι σιωνιστές δεσμοφύλακες» για τα εγκλήματά τους.

Η σύλληψη της Άμπλα Σααντάτ

Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν την Άμπλα μετά από έφοδο στο σπίτι των Σααντάτ στην Αλ-Μπίρα της Δυτικής Όχθης.

Ανταποκριτής του Al Mayadeen στη Δυτική Όχθη επιβεβαίωσε ότι η Άμπλα Σααντάτ συνελήφθη εν μέσω μεγάλης επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής. Επιπλέον, μια ακόμα νεαρή γυναίκα από την οικογένεια αλ-Καντί συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. η αιτιολόγηση της κράτησής τους παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στον καταυλισμό Μπαλάτα και σε γύρω περιοχές στην ανατολική Ναμπλούς, συλλαμβάνοντας πολλούς νεαρούς.

Σε απάντηση, η «Νεολαία της Εκδίκησης και της Απελευθέρωσης – Καταυλισμός Μπαλάτα», που συνδέεται με τις Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Άκσα, τη στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος Φατάχ, ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της συμμετείχαν σε αντιπαραθέσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις, στοχεύοντας επίσης με πυροβολισμούς τα στρατεύματα κατοχής που προχωρούσαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο WAFA, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στην πόλη Σιλουάντ, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Ραμάλα. Το πρακτορείο ανέφερε ότι πολλά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν σε πολλές γειτονιές της πόλης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών νεαρών ανδρών και την κατάσχεση του οχήματός τους.

Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και ο Σύλλογος Παλαιστινίων Κρατουμένων επιβεβαίωσαν το Σάββατο ότι από την έναρξη του πολέμου κατά των Παλαιστινίων στις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν συλλάβει περισσότερους από 10.700 Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη και την κατεχόμενη Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ).

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα