ΑΘΗΝΑ
18:02
|
19.09.2024
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη με τη μεγάλη ενωτική αντιφασιστική διαδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 17:30, από το Μνημείο του Killah P.
Η Μάγδα Φύσσα στο Μνημείο του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή γιου της
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στη μνήμη του δολοφονημένου στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο, ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη 18/9 με τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στο μνημείο του Παύλου και η πορεία θα κινηθεί προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς, «σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και της θυσίας του λαού που θα στέκεται αιώνια απέναντι στους φασίστες και τα εγκλήματα τους». Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:30.

Λόγω της συγκέντρωσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. θα κλείσουν στις 15:30 οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση. Οι σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε η κεντρική συναυλία στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Το «παρών» στην αντιφασιστική πορεία θα δώσει και το ΜέΡΑ25 τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου με νέους αγώνες κατά της φασιστικής απειλής και της ακροδεξιάς ρητορικής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του:

Η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν σταματά εδώ. Σήμερα, το φάσμα του φασισμού είναι παρόν και ισχυρό, με την Ακροδεξιά να κερδίζει έδαφος στην πολιτική σκηνή. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που προωθούν οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την αποδόμηση της κοινωνικής προστασίας, την ακρίβεια, την καταστολή, και την αντιμεταναστευτική πολιτική, ανοίγει τον δρόμο για την αναβίωση ακροδεξιών και φασιστικών φωνών, που παρέχουν απλόχερα τη στήριξη τους στους πολεμοχαρείς σχεδιασμούς της ΕΕ, στη νέα κούρσα εξοπλισμών, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, στον περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Η αδυναμία της αντιπολίτευσης και της Αριστεράς να εμπνεύσουν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα δυσχεραίνει την ανακοπή αυτής της τάσης.

Τέλος ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» αναφέρει για τη φετινή επέτειο:

«Ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης και φέτος θα αποτελέσει πεδίο συνάντησης πολλών διαφορετικών κόσμων κοινωνικής-πολιτισμικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε μαζί, εκεί όπου συναντιέται ο πόνος με τη δημιουργία και τον αγώνα ενάντια στην αδικία και τη συγκάλυψη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα