ΑΘΗΝΑ
13:43
|
19.09.2024
Δεύτερη ισχυρότατη έκρηξη σε διάστημα δύο ημερών στο κέντρο της Κολωνίας. Παρόμοιοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν και στις δύο επιθέσεις.
Νέα έκρηξη σε κατάστημα στην Κολωνία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα (18/9) στο κέντρο της Κολωνίας, σε κατάστημα ρούχων που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στο κατάστημα LFDY στην Ερενστράσε, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Vanity Club, το οποίο καταστράφηκε από αντίστοιχη έκρηξη την περασμένη Δευτέρα. Από τη σημερινή ισχυρή έκρηξη στην πόλη της Γερμανίας προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κατάστημα ρούχων και στη γύρω περιοχή, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας.  

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα BILD, στις δύο εκρήξεις χρησιμοποιήθηκαν παρόμοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και η αστυνομία εκτιμά ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους. Επιπλέον ρεπορτάζ στα γερμανικά ΜΜΕ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτή η σύνδεση τώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. «Είμαστε ακόμη στην αρχή της έρευνάς μας», πρόσθεσε.

Από την έκρηξη της περασμένης Δευτέρας, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας υπάλληλος καθαριότητας που βρισκόταν στο σημείο, υπάρχουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία διακρίνεται ένας άνδρας να τοποθετεί σακίδιο στην είσοδο του κλαμπ και κατόπιν να απομακρύνεται τρέχοντας.

Η αστυνομία έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφίες του και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν με όποια πληροφορία διαθέτουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά από το 1996 το συνδικάτο των φορτηγατζήδων δε στηρίζει Δημοκρατικούς

Δεν χωράς πουθενά: Έδιωξαν συνοδεία αστυνομίας 10χρονη μαθήτρια από σχολείο της Χαλκιδικής

Διάρρηξη σε δύο Υπουργεία-Έκαναν «φτερά» 30 φορητοί υπολογιστές

Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε στον πατέρα του με ψαροντούφεκο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα