ΑΘΗΝΑ
16:08
|
19.09.2024
Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη, ότι η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ενέκρινε δαπάνη ύψους 17.980 ευρώ για δύο χειροποίητα χαλιά.
Τα πανάκριβα χαλιά της Όλγας Κεφαλογιάννη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη, ότι η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ενέκρινε δαπάνη ύψους 17.980 ευρώ για δύο χειροποίητα χαλιά, που θα κοσμούν το γραφείο της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη από την επιχείρηση της Δέσποινας Μοιραράκη.

Η υπουργός Τουρισμού μέσω ανακοίνωσης, που εκδόθηκε μέσω του υπουργείου, επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις,  υποστηρίζοντας ότι η «ανανέωση» ήταν επιβεβλημένη, καθώς υποδέχεται «πρόσωπα από όλο τον κόσμο».

Μάλιστα η Όλγα Κεφαλογιάννη σημειώνει τα δύο χαλιά ύψους 17.980 ευρώ, θα βοηθήσουν στην «προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν Υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία.

Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Δείτε εδώ την έγκριση της δαπάνης από το υπουργείο Τουρισμού:

Τι απαντά η Δέσποινα Μοιραράκη

Η επιχείρηση της Δέσποινας Μοιραράκη σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την υποβολή προσφοράς στο υπουργείο Τουρισμού και την αποδοχή της από την ηγεσία του. Μάλιστα, αναφέρει ότι έκανε και έκπτωση στο υπουργείο.

Διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι, «το Υπουργείο Τουρισμού ζήτησε προσφορά από την  επιχείρησή μας  για την αγορά δυο χειροποίητων Περσικών NAIN χαλιών ,μαλλί και μετάξι, σύνολο 23,00 τμ2».

Η επιχείρησή μας ανταποκρίθηκε και έστειλε οικονομική προσφορά ( η οποία επισυνάπτεται).

Τα συγκεκριμένα δύο χαλιά, όπως ακριβώς περιγράφονται στην προσφορά μας, βρίσκονται στο επίσημο site της επιχείρησής μας  στην τελική  τιμή των 22.845,00 €  συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Από την επίσημη τιμή του site  μας,  έγινε έκπτωση  και η τελική τιμή διαμορφώθηκε  στο συνολικό ποσό των 17.980 €  συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ24%» καταλήγει η ανακοίνωση της επιχείρησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χτύπημα σε σημαντικό κέντρο επικοινωνιών της Ουκρανίας ανέφερε η Μόσχα

«Μηδενική ανοχή» στους παραβάτες του ΚΟΚ υπόσχεται η ΕΛΑΣ

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

SOS Μαίναλο: Αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας για τις ανεμογεννήτριες σε 4 βουνά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα