ΑΘΗΝΑ
00:40
|
20.09.2024
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 5 κατηγορούμενοι αναφορικά με την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων του ΕΟΠΥΥ.
Απάτη ΕΟΠΥΥ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους 5 κατηγορούμενοι αναφορικά με την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων του ΕΟΠΥΥ, απάτη που επέφερε στο κύκλωμα 3.5 εκατ. ευρώ.

Στην φυλακή οδηγούνται ένας γυναικολόγος και ένας παθολόγος, καθώς και τρεις φαρμακοποιοί οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία εκτελούσαν τις εικονικές συνταγές.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ελεύθερους, τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους (άλλοι με περιοριστικούς όρους, άλλοι χωρίς). Μεταξύ των κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και η σύζυγος του γυναικολόγου που οδηγείται στην φυλακή, η οποία είναι καρδιολόγος. Στην γιατρό επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Μετά και τις σημερινές απολογίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το σύνολο των κατηγορουμένων της υπόθεσης διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Οι δικαστικές αρχές χθες και σήμερα έκριναν συνολικά έξι κατηγορούμενους προσωρινά κρατούμενους, οι οποίοι φαίνεται να είχαν κομβικό ρόλο στην λειτουργία της εγκληματικής ομάδας, που απομυζούσε τον ΕΟΠΥΥ επί σειρά ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα