ΑΘΗΝΑ
22:15
|
19.09.2024
Το κίνημα θα βγει πιο ισχυρό και σθεναρό, τόνισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, στο φόντο νέων ισραηλινών επιδρομών.
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα το τηλεοπτικό διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στο φόντο των δύο κυμάτων χιλιάδων εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας στον Λίβανο που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο συνολικά 37 ατόμων και τον τραυματισμό περίπου 4.000 άλλων εκ των οποίων 287 δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Λίγο πριν το διάγγελμα του Χασάν Νασράλα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ξεκίνησε νέο κύμα σφοδρών αεροπορικών επιδρομών σε μεθοριακές πόλεις και χωριά του Νοτίου Λιβάνου με τον αρχηγό του στρατού, στρατηγό Χέρτζι Χαλεβί, να έχει προηγουμένως εγκρίνει τα σχέδια μάχης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Ο Χασάν Νασράλα πρώτα εξέφρασε συλλυπητήρια στα θύματα των επιθέσεων στον Λίβανο και στη συνέχεια ευχαρίστησε την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, τα νοσοκομεία, τις κλινικές και τα κέντρα υγείας  που φρόντισαν τους τραυματίες. Ευχαρίστησε επίσης τις αρχές της Συρίας, του Ιράν και άλλων χωρών που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον Λίβανο σε αυτή τη στιγμή.

Τόνισε πως από αυτές τις επιθέσεις το κίνημα θα βγει πιο ισχυρό και πιο σθεναρό. Τόνισε πως ο λαός έδειξε ενότητα απέναντι στην ισραηλινή επιθετικότητα που χρησιμοποίησε ένα «εργαλείο που χρησιμοποιούν οι πολίτες και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας» περνώντας «κάθε κόκκινη γραμμή».

Ο Χασάν Ναασράλα τόνισε πως πρόκειται για ένα μεγάλο, άνευ προηγουμένου, μακελειό κατηγορώντας το Ισραήλ πως επιχείρησε με τον τρόπο αυτό «να σκοτώσει πάνω από 5.000 ανθρώπους».

«Γιατί ο εχθρός έκανε αυτό το έγκλημα;» αναρωτήθηκε ο Νασράλα, ενώ για μία ακόμη φορά τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση πάνω από τη Βηρυτό στη διάρκεια της ομιλίας του σε μία προσπάθεια εκφοβισμού των Λιβανέζων πολιτών.

Ο Νασράλα τόνισε στη συνέχεια πως αυτό που συνέβη στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου με τις χιλιάδες εκρήξεις στον Λίβανο θα μπορούσε να περιγραφεί ως κήρυξη πολέμου.

στην άβυσσο και τον προειδοποίησε πως δεν θα εκπληρώσει το στόχο του για την επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων Ισραηλινών στα σπίτια τους στο Βόρειο Ισραήλ, λέγοντας:

«Κάνε ότι θες, κάνε ό,τι νομίζεις! Δεν θα πετύχεις. Η μόνη λύση είναι να σταματήσεις την επίθεση κατά του λαού της Γάζας. Καμία στρατιωτική κλιμάκωση, κανένας φόνος, κανένας ολοκληρωτικός πόλεμος δεν θα φέρει πίσω τους εποίκους και τους κατοίκους σας πίσω στα σύνορα!»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε «ανόητο» τον διοικητή της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού επειδή πρότεινε τη δημιουργία μίας «ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με το Νότιο Λίβανο.

«Εάν νομίζεις πως φτιάχνοντας μία ζώνη ασφαλείας γύρω από την αντίσταση θα περιορίσεις τις μάχες σε αυτή την περιοχή, τότε γελιέσαι, γιατί τα στρατιωτικά κέντρα σου στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη θα γίνουν στόχος και ακόμη παραπέρα. Θα γίνει παγίδα, η άβυσσός και η κόλασή σας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα