ΑΘΗΝΑ
21:34
|
19.09.2024
Ούτε η Κάμαλα Χάρις, ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν τη στήριξη του συνδικάτου των οδηγών φορτηγών στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Το συνδικάτο των οδηγών φορτηγών International Brotherhood of Teamsters είναι μια από τις μεγαλύτερες ενώσεις εργαζομένων των ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνδικάτο οδηγών φορτηγών International Brotherhood of Teamsters αρνήθηκε να υποστηρίξει συγκεκριμένο υποψήφιο για την προεδρία την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση εσωτερικής δημοσκόπησης που έδειξε ότι η πλειοψηφία των μελών της υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έναντι της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες που το σωματείο, ένα από τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ, δεν υποστηρίζει υποψήφιο για την προεδρία.

«Δυστυχώς, κανένας από τους σημαντικότερους υποψήφιους δεν μπόρεσε να αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις απέναντι στο σωματείο μας για να διασφαλίσει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων θα τεθούν πάντα πάνω από τις μεγάλες επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Teamsters, Σον Ο’ Μπράιεν.

«Αναζητήσαμε δεσμεύσεις τόσο από τον Τραμπ όσο και από την Χάρις για να μην παρέμβουν σε κρίσιμες εκστρατείες των συνδικάτων ή σε βασικές βιομηχανίες των Teamster – και να τιμήσουν το δικαίωμα των μελών μας στην απεργία – αλλά δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε αυτές τις δεσμεύσεις».

Πριν από την απόφαση, οι Teamsters μοιράστηκαν εσωτερικά δεδομένα που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των μελών υποστήριξε τον Τραμπ έναντι της Χάρις. Σύμφωνα με μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση μελών που ξεκίνησε μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, περίπου το 60% των μελών πίστευε ότι η ένωση πρέπει να υποστηρίξει τον Τραμπ ενώ το 34% υποστήριξε την Χάρις. Περίπου το 6% δήλωσε ότι υποστήριξε άλλον υποψήφιο.

«Είναι μεγάλη τιμή. Δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τους Δημοκρατικούς. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη. «Οι δημοκράτες έχουν αυτόματα τους Teamsters. Ψήφισαν και υποθέτω ότι ήμουν στο 60% ή περισσότερο, και αυτό είναι μεγάλη τιμή».

Η Χάρις συναντήθηκε με τους ηγέτες των Teamsters τη Δευτέρα. Ο Ο’ Μπράιεν μίλησε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών του καλοκαιριού, αλλά δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον επόμενο μήνα.

Το Teamsters, το οποίο εκπροσωπεί οδηγούς φορτηγών, εργάτες φορτηγών και άλλους εργαζόμενους, είναι το τελευταίο μεγάλο εργατικό σωματείο που ανακοινώνει μια προεδρική υποστήριξη. Οι άλλες μεγάλες εργατικές οργανώσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Δασκάλων και των Ενωμένων Εργατών Αυτοκινήτου, έχουν υποστηρίξει την Χάρις.

Η τελευταία φορά που οι Teamsters δεν πήραν θέση σε προεδρικές εκλογές ήταν το 1996. Υποστήριξαν υποψηφίους των Δημοκρατικών στις έξι εκλογές που ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων του Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον το 2016 και Μπάιντεν το 2020. Η ένωση υποστήριξε τελευταία φορά έναν Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία το 1988, υποστηρίζοντας τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.

Πριν ο Μπάιντεν αποχωρήσει από την κούρσα, οι αξιωματούχοι της Teamsters είχαν προτείνει σε διάφορους ενδιαφερόμενους ότι η ένωση θα μπορούσε να παραμείνει πολιτικά ουδέτερη σε αυτόν τον κύκλο για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

«Στο τέλος της ημέρας, οι Teamsters δεν ενδιαφέρονται αν έχετε ένα «D», «R» ή ένα «I» δίπλα στο όνομά σας. Θέλουμε να μάθουμε ένα πράγμα», είπε ο Ο’ Μπράιεν στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών (RNC). «Τι κάνετε για να βοηθήσετε τους Αμερικανούς εργάτες;», πρόσθεσε.

Η υποστήριξη των Teamsters, που αριθμούν μέλη σε διάφορες βιομηχανίες και έχουν σημαντικές δυνάμεις σε κρίσιμες πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Πενσιλβανία – που όλες τους ψήφισαν πλειοψηφικά τον Τραμπ το 2016 πριν υποστηρίξουν τον Μπάιντεν τέσσερα χρόνια αργότερα – θα ήταν κρίσιμο πλεονέκτημα για κάθε υποψήφιο.

Αργότερα την Τετάρτη, η εκστρατεία της Χάρις ζήτησε την υποστήριξη από τις κατά τόπους οργανώσεις των Teamsters στο Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και τη Νεβάδα, επιδιώκοντας να επιβεβαιώσει την υποστήριξη του συνδικάτου.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των Αφροαμερικανών μελών των Teamsters αμφισβήτησε την απόφαση του σωματείου να μη στηρίξει υποψήφιο στην κούρσα του 2024 και πρότεινε ότι ο Ο’ Μπράιεν φοβόταν να έχει «δύσκολες συζητήσεις» με τα μέλη.

«Δεν πρόκειται να κρύψω την απογοήτευση που η ηγεσία μας σε εθνικό επίπεδο δεν είχε το θάρρος ή το σθένος να σταθεί απέναντι σε αυτόν τον νταή και να μπορέσει να βγει και να πει σε όλα τα μέλη μας, αυτό είναι το καλύτερο πράγμα για εσάς ως μέλη», είπε ο Τζέιμς «Καρμπ» Κάρμπιμ, μέλος του Teamsters Local 480 στο Νάσβιλ, εννοώντας ως «νταή» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αμφισβήτησε επίσης τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων που χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηρίξουν την απόφαση του σωματείου.

«Ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στις κάλπες;» ρώτησε ο Κάρμπιμ.

Ο Κάρμπιμ είπε ότι το Black Caucus θα οργανώσει τη δική του καμπάνια για την υποστήριξη της Χάρις.

Η στήριξη των Teamsters για την Κλίντον και τον Μπάιντεν στους δύο προηγούμενους προεδρικούς κύκλους ήταν υπό προηγούμενη ηγεσία. Ενώ τα μέλη του συνδικάτου θεωρούνται ως ένα παραδοσιακά δημοκρατικό εκλογικό μπλοκ, ο Τραμπ εργάζεται για να κάνει κερδίσει υποστήριξη εκεί.

Ο Μπάιντεν απολάμβανε μια ισχυρή υποστήριξη από τα συνδικάτα και χρησιμοποίησε συχνά κάποια παραλλαγή της έκφρασης «η μεσαία τάξη έχτισε την Αμερική και τα συνδικάτα έχτισαν τη μεσαία τάξη» σε πολλές από τις ομιλίες του κατά την περίοδο που ήταν υποψήφιος. Η Χάρις έχει επίσης αρχίσει να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις.

Τα εσωτερικά στοιχεία των Teamsters αποκάλυψαν επίσης ότι μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πριν αποχωρήσει ο Μπάιντεν από την κούρσα του έδινε το 44% της υποστήριξης των μελών σε σύγκριση με το 36% του Τραμπ. Αυτή η δημοσκόπηση περιελάμβανε επίσης τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου το 6% της υποστήριξης των μελών. Αργότερα ο Κένεντι υποστήριξε τον Τραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα