ΑΘΗΝΑ
22:32
|
19.09.2024
Σκίτσα για τις διήμερες πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό που όλος ο κόσμος αποδίδει στο Ισραήλ.
Του Nidal Khalil (Συρία)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν, χθες Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στον Λίβανο μετά το δεύτερο κύμα εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας αλλά και οικιακές συσκευές, σε ασυρμάτους walkie talkie, σε φωτοβολταϊκά πάνελ, σε συσκευές που ενεργοποιούνται με δακτυλικό αποτύπωμα και σε ραδιόφωνα εγκατεστημένα σε Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στα νότια προάστια της Βηρυτού είδε μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ να βγάζουν βιαστικά τις μπαταρίες από τους φορητούς ασυρμάτους που είχαν μαζί τους και δεν είχαν εκραγεί και να τις πετούν σε μεταλλικά βαρέλια. Την Τρίτη 18/9 στις ανάλογες επιθέσεις στον Λίβανο που πυροδοτήθηκαν με την ενεργοποίηση εκρηκτικών σε βομβητές (pagers) σκοτώθηκαν 12 άτομακαιτραυματίστηκαν πάνω από 4.000 άλλοι.

Η Χεζμπολάχ απέδωσε τις δυο σειρές εκρήξεων στο Ισραήλ, η κυβέρνηση του οποίου δεν έχει κάνει απολύτως κανένα σχόλιο δημόσια. Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τα δυο μέρη εναντίον «κλιμάκωσης οποιασδήποτε φύσης», καθώς εντείνεται η ανησυχία πως ο πόλεμος θα εξαπλωθεί στον Λίβανο.

Σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο βλέπουν ένα νέο είδος πολέμου… να έρχεται!

Του Thiago Lucas, Βραζιλία
Του Paresh Nath, Ινδία
Του Paolo Lombardi, Ιταλία
Του Hassan Bleibel, Λίβανος
Του José Alberto Rodríguez Avila, Κούβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γκολφ Κλαμπ

Νερό με… χρώμα-Έρχεται

Νέα σχολική χρονιά

Χάρις-Τραμπ: Το μεγάλο debate

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα