ΑΘΗΝΑ
00:46
|
20.09.2024
Όταν υπάρχουν «κάποιες διαφορές και προκλήσεις» στις διμερείς σχέσεις, το μεγαλύτερο μέρος πρέπει να λύνεται με διμερή διάλογο.
Γενς Στόλτενμπεργκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Πόντιο Πιλάτο για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας εντός και εκτός ΝΑΤΟ έπαιξε απόψε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία» είπε «είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια με διαφορετικούς τρόπους, παίζουν και οι δύο σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ και είναι μέρος της λήψης αποφάσεων σε καθημερινή βάση».

Αυτή η δήλωση του Στόλτενμπεργκ ήταν απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη της θητείας του που διοργάνωσε το German Marshall Fund.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι Σύμμαχοι «πρέπει να είναι φίλοι».

Ανέφερε επίσης ότι όταν υπάρχουν «κάποιες διαφορές και προκλήσεις» στις διμερείς σχέσεις, το μεγαλύτερο μέρος πρέπει να λύνεται με διμερή διάλογο. ¨

Πρόσθεσε πως κάθε φορά που υπάρχουν διμερείς συναντήσεις και διάλογος μεταξύ των δύο χωρών για να αντιμετωπισθούν αυτές οι διαφορές, αυτές τις καλωσορίζει .

Ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ έχει παίξει «ρόλο πλατφόρμας» για τη διευκόλυνση του διαλόγου και την αντιμετώπιση των διαφορών.

Το ΝΑΤΟ «το έκανε αυτό σε διάφορα στάδια» και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος περιστατικών στο Αιγαίο, στη θάλασσα και στον αέρα, επέμεινε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα