ΑΘΗΝΑ
13:29
|
20.09.2024
Ο πρωθυπουργός και ηγέτες των Βαλκανίων αναμένεται να παραβρεθούν στα εγκαίνια του τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη.
Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την επίσκεψη στον Σταθμό πρέσβεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ελβετίας και της Νορβηγίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την 1η Οκτωβρίου θα λειτουργήσει ο Τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη (FSRU Alexandroupolis) ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας Gastrade που έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία της πλωτής υποδομής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης.

Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την επίσκεψη στον Σταθμό πρέσβεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ελβετίας και της Νορβηγίας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ουγγαρίας, του κράτους μέλους που έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο CEO της Gastrade, Κώστας Σιφναίος, έκανε λόγο για «μια νέα εποχή για τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη ολόκληρης της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης με σημαντικές πλέον ευκαιρίες διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού τους, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την πρόσφατη συμφωνία που αφορά στην δέσμευση του ¼ της δυναμικότητας του Τερματικού από την αμερικανική εταιρεία Venture Global LNG».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εγκαίνια της εμπορικής λειτουργίας του FSRU Αλεξανδρούπολης θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητστοτάκης και ηγέτες χωρών των Βαλκανίων οι χώρες των οποίων συμμετέχουν στο πρότζεκτ με την αγορά ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Ως γνωστόν το φυσικό αέριο θα φτάνει από την Ελλάδα και την Αλεξανδρούπολη, σε Βουλγαρία (μετέχει και στον FSRU με την εθνική της εταιρεία ενέργειας), τη Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και περαιτέρω τη Μολδαβία και την Ουκρανία στα ανατολικά και στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία στα δυτικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο φόντο της ηλεκτρικής διασύνδεσης η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη (upd)

Συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και TotalEnergies για την προμήθεια LNG

Συμφωνία για την επαναεριοποίηση LNG στην Αλεξανδρούπολη έκλεισε αμερικανική εταιρεία

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία αύξηση για τις διεθνείς τιμές-Φόβος για τον ανεφοδιασμό στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα