ΑΘΗΝΑ
14:03
|
20.09.2024
Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν σώματα Παλαιστινίων από ταράτσες στη διάρκεια επιδρομής τους στην Καμπατίγια της Δυτικής Όχθης. Το συμβάν «διερευνάται» από το Ισράηλ.
Βίντεο εικονίζουν ισραηλινούς στρατιώτες σε ταράτσα της Δυτικής Όχθης να σπρώχνουν σώματα Παλαιστινίων στο κενό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα θηριωδία προχώρησε ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια επιδρομής του στην Καμπατίγια, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τουλάχιστον έξι Παλαιστινίους και τραυμάτισαν τουλάχιστον 18 ακόμα χθες Πέμπτη, ανέφερε στο Reuters η τοπική αυτοδιοίκηση της Τζενίν. Ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε αργότερα στους επτά.

Βίντεο που κυκλοφορούν ευρέως τις τελευταίες ώρες απεικονίζουν τις μεθόδους του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια της επιδρομής.

Σε ένα από τα βίντεο εκτελούν πυροβολώντας έναν νεαρό Παλαιστίνιο που είναι πεσμένος (πιθανώς ήδη θανάσιμα τραυματισμένος) μπρούμυτα σε ταράτσα. Ακόλουθα βίντεο εικονίζουν τους στρατιώτες να πετούν από την ταράτσα τα σώματα τριών Παλαιστινίων.

«Δεν είναι βάρβαρο. Είναι ψυχοπαθές, ένα τελετουργικό μιας αίρεσης θανάτου. Είναι αυτή η αρρωστημένη ανάγκη όχι απλώς να σκοτωθεί ο Παλαιστίνιος αλλά να γίνει κομμάτια το σώμα του. Να αντιμετωπιστούν με απόλυτη περιφρόνηση ως ζωντανό ον. Διότι αν αναγνωρίσουν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πράγματι άνθρωποι – τότε πρέπει αναγκαστικά να τους αναγνωρίσουν την ανθρώπινη τάση να ζουν ελεύθερα χωρίς τις αλυσίδες και τις κακοποιήσεις ενός στρατιωτικού καθεστώτος. Τότε θα πρέπει να δουν την κτηνωδία τους ως έχει», σχολίασε η Παλαιστίνιοαμερικανίδα δημοσιογράφος Μαριάμ Μπαργούτι.

Βίντεο που κοινοποίησε το Al Jazeera εικονίζει επιπλέον τους στρατιώτες να ανοίγουν πυρ εναντίον δημοσιογράφων που κάλυπταν την επιδρομή.

«Πρόκειται για ένα σοβαρό συμβάν που δεν εμπίπτει στις αξίες του IDF και τις προσδοκίες από τους στρατιώτες του IDF», αναγκάστηκε να σχολιάσει ο Ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας πως «το συμβάν βρίσκεται υπό επισκόπηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα