ΑΘΗΝΑ
18:45
|
20.09.2024
Η επίθεση με 4 πυραύλους και είχε στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ. Πληροφορίες για τουλάχιστον 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Από τη σημερινή επίθεση των Ισραηλινών στη Βηρυτό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αεροπορική επιδρομή με τέσσερις πυραύλους στη Νότια Βηρυτό προχώρησε σήμερα (20/9) νωρίς το απόγευμα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ισχυριζόμενη πως ήθελε να πλήξει στρατηγείο της Χεζμπολάχ και τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων Radwan, Ιμπραχίμ Ακίλ.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ, η επίθεση, που έγινε με αμερικανικής κατασκευής μαχητικό τύπου F-35 εξαπολύθηκε σε κτίριο της οδού Τζάμους στη Νότια Βηρυτό και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε παιδιών και τον τραυματισμό αρκετών άλλων αμάχων (66 στον αριθμό), καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη συνοικία της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Στη συνέχεια το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε το θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό 59 άλλων.

Από τη σημερινή επίθεση στη Βηρυτό

Από τη σημερινή επίθεση στη Βηρυτό

Από τη σημερινή επίθεση στη Βηρυτό

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφερε πως η ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 17, δίχως να επιβεβαιωθεί η τύχη του Ιμπραχίμ Ακίλ, ο οποίος φέρεται καταζητούνταν και από τις ΗΠΑ ως εμπλεκόμενος στις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό το 1983.

Φωτογραφία του Ιμπραχίμ Ακίλ που είχε κυκλοφορήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Αναβάλλεται για λίγο η επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα