ΑΘΗΝΑ
08:49
|
20.09.2024
Στο εφετείο η καταδίκη δύο μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, στη Θεσσαλονίκη.
Καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή 10 μηνών με τριετή αναστολή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξανά στα δικαστήρια θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, δύο αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για τη συμμετοχή τους στους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας.

Ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, γραμματέας του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καλούνται, θα βρεθούν αυτή τη φορά στο εφετείο όπου θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό η καταδίκη τους, τον Ιούνιο του 2022 σε ποινή 10 μηνών με τριετή αναστολή, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», τον Ιούνιο του 2017, για σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια των τραπεζών και των funds.

Όπως αναφέρεται σε δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης φορέων και συλλογικοτήτων της συμπρωτεύουσας, εισαγγελέας και δικαστική έδρα προχώρησαν σε μια καταδικαστική απόφαση με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση «παράνομη βία», όπως αναφέρει το κατηγορητήριο.

«Στο εδώλιο βρέθηκε η συλλογική αντίσταση στην κοινωνική αδικία, το δικαίωμα της κοινωνικής και πολιτικής διαμαρτυρίας διεκδίκησης», τονίζεται σε κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο προσθέτει: «Η δίκη των δυο αγωνιστών μας αφορά, όπως αφορά κάθε άνθρωπο που βλέπει την απειλή για το ψωμί, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που έρχεται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Πολύ περισσότερο όταν στις μέρες οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις πολλαπλασιάζονται σε φτωχογειτονιές και χωριά σε όλη την Ελλάδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα