ΑΘΗΝΑ
12:36
|
20.09.2024
Ο υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε λάθους χειρισμούς στην περίπτωση της απομάκρυνσης της υπεράριθμης… μαθήτριας συνοδεία αστυνομίας. «Περιπτωσιολογικά» τα όποια προβλήματα στα σχολεία.
Τι είπε για αποβολές και συγχωνεύσεις τμημάτων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Για να το συζητάμε προφανώς η διαχείριση δεν είναι η πρέπουσα», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης ερωτηθείς για το περιστατικό σε σχολείο της Χαλκιδικής, όπου κλήθηκε η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για να απομακρύνει από την τάξη μια 10χρονη μαθήτρια, επειδή ήταν υπεράριθμή στο τμήμα της! «Περιπτωσιολογικά αντιμετωπίζουμε τα λίγα προβλήματα όπου εντοπίζονται», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας εφ’ όλης της ύλης για το νέο σχολικό-ακαδημαϊκό έτος στον ΑΝΤ1.

Για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και τις αντιδράσεις γονιών και μαθητών σε πολλές περιοχής της Ελλάδας, ο Υπουργός απάντησε: «Ο κανόνας είναι πως υπήρχαν δύο τάξεις των 10 παιδιών ή μια απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων για να αντιμετωπιστεί με μια συγχώνευση», προσθέτοντας ότι «αυτό δεν είναι το πρόβλημα, αυτό είναι η λύση. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε να υπάρξει εξορθολογισμός και καλή κατανομή των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία».

Στα χρόνια της κρίσης διογκώθηκε ο αριθμός των αναπληρωτών καθηγητών, ως προσωρινή ανάγκη, αλλά δεν ήταν προσωρινό μέτρο και για αυτό προχωράμε διαρκώς σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, είπε ο κ. Πιερρακάκης για τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία.  

Για το πρόβλημα στέγασης εκπαιδευτικών, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, αναγνώρισε τις δυσκολίες και είπε ότι το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα και τον Πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας «θα δούμε τι πρωτοβουλίες μπορούμε να λάβουμε για την στέγαση εκπαιδευτικών και άλλων υπαλλήλων του δημοσίου και των ενόπλων δυνάμεων ιδίως για τουριστικές περιοχές».

Πολλές οι αποβολές λόγω κινητών

Ένα νέο περιστατικό με αποβολή μαθητών καταγράφηκε χθες Πέμπτη (19/9) στην Πάτρα, λόγω χρήσης κινητού σε σχολείο. Ειδικότερα, δύο μαθητές του σχολείου τιμωρήθηκαν με ωριαία αποβολή καθώς ανάρτησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο TikTok, βίντεο με περιεχόμενο μέσα από το σχολείο. Σχολιάζοντας αυτό το περιστατικό ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε ότι η αποβολή που δόθηκε στην Πάτρα «δεν είναι η πρώτη αποβολή για κινητό, είναι η πρώτη που πήρε δημοσιότητα». Υπερασπιζόμενος τη νέα πολιτική υποστήριξε ότι «το κινητό από έρευνες είναι σαφές ότι κάνει κακό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έρευνα της UNESCO αναφέρει ότι ένα παιδί μπορεί να θέλει έως και 20 λεπτά για να επανέλθει στην μαθησιακή διαδικασία αν έχει ‘ξεχαστεί’ στο κινητό του». Ωστόσο, σημείωσε ότι ο βασικός λόγος για την απαγόρευση εμφανούς κατοχής και χρήσης κινητών από τους μαθητές στα σχολεία σχετίζεται κυρίως με την προσπάθεια καταπολέμησης των περιστατικών bullying στα σχολεία.

Τέλος, παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα στα ωράρια και στην λειτουργία πολλών ολοήμερων σχολείων, λέγοντας πάντως ότι «θεραπεύονται βήμα-βήμα τα προβλήματα και στα ολοήμερα σχολεία, όπου υπήρξαν και κενά από διαδικασίες που προβλέπουν νόμιμες άδειες πχ. εγκυμοσύνης ή ασθένειας».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα