ΑΘΗΝΑ
21:25
|
20.09.2024
Νέες αυξήσεις έρχονται στο τυλιχτό σουβλάκι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου ψητοπωλών Αττικής.
Αύξηση στο σουβλάκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβληματισμένοι εμφανίζονται για άλλη μία φορά οι καταναλωτές, αφού η ακρίβεια «ροκανίζουν» στην πραγματικότητα τους μισθούς.

Από τις αυξήσεις όπως φαίνεται δεν γλιτώνει ούτε το σουβλάκι παρά, το ότι είναι ήδη ακριβό σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν πριν από λίγα χρόνια.

Ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής μιλώντας στο Mega ανέφερε, ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν και νέες αυξήσεις, με την τιμή πώλησής του να φτάνει ακόμα και τα 4.50 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος.

Το τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, πριν τα Χριστούγεννα, να ακριβύνει κατά 0,30 €. Και έτσι στον Πειραιά αναμένεται να φτάσει τα 4 ευρώ στην Καλλιθέα τα 3,90, στο Αιγάλεω τα 3,80 και σε περιοχές των Βορείων και Νοτίων Προαστίων τα 4,50 ευρώ.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, η τιμή πώλησης του σουβλακίου είναι πιο ακριβή σε σχέση με την πρωτεύουσα.

Μέσα σε λίγα χρόνια οι τιμές στα σουβλατζίδικα διπλασιάστηκαν. Ενώ κάποιοι, όπως λένε, αναγκάστηκαν να μειώσουν τη συχνότητα στις παραγγελίες και άλλοι τις ποσότητες για να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους.

Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική κυμαινόταν πριν από ένα χρόνο από τα 3 έως τα 3,70 €. Φέτος, πριν τις αυξήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα οι τιμές βρίσκονται στα 3,40 με 4,20 λεπτά το ένα.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια.

Για την ιστορία το πιο ακριβό σουβλάκι στη χώρα πωλείται στη Μύκονο, με την τιμή του το καλοκαίρι να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.

Οι εποχές που το σουβλάκι θεωρούνταν φθηνό για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά έχουν όπως φαίνεται περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τιμές ανηφορίζουν και πλέον είναι θέμα χρόνου να δούμε το τυλιχτό σουβλάκι στα 4,50 ευρώ, σε περιοχές της Αττικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Αναστάτωση σε πτήση της Scandinavian Airlines: Ποντίκι πετάχτηκε μέσα από γεύμα επιβάτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα