ΑΘΗΝΑ
12:54
|
21.09.2024
Η Δανία απαίτησε την Παρασκευή από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δανία απαίτησε την Παρασκευή από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους, μην επιτρέποντας στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να γίνουν καταφύγιο για το οργανωμένο έγκλημα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση πριν από μια σημαντική συνάντηση μεταξύ υπουργών της Σκανδιναβίας και εκπροσώπων των Google, Meta, Snapchat και TikTok, η οποία έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής στην Ουψάλα της Σουηδίας.

Όπως ανέφερε στην δήλωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Πίτερ Χούμελγκααρντ:

Οι Σκανδιναβοί συνάδελφοί μου και εγώ συμφωνούμε ότι απαιτείται ένα ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Μέρος αυτού είναι να επιμείνουμε ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί πρέπει να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους, ώστε οι πλατφόρμες τους να μην χρησιμεύουν ως εστίες σοβαρών εγκλημάτων.

Ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αναφορές συμμοριών που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις κρυπτογραφημένες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων για να σχεδιάζουν σοβαρά εγκλήματα και να στρατολογούν πολύ νέους ανθρώπους για να κάνουν «τη βρώμικη δουλειά».

«Σε ορισμένες πλατφόρμες, η βία και οι ανθρωποκτονίες προσφέρονται απλώς ως αγγελίες εργασίας για τα παιδιά και τους νέους μας», εξήγησε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανυπομονώ επίσης για τη συνάντηση αργότερα σήμερα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ακριβώς αυτό με τους εκπροσώπους του κλάδου», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Ρωσία: Νέα πρωτοπόρα μέθοδος για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 31 νεκροί (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα