ΑΘΗΝΑ
14:08
|
21.09.2024
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε τέσσερις πόλεις της κεντρικής Ιαπωνίας κλήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές τους.
Πλημμύρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε τέσσερις πόλεις της κεντρικής Ιαπωνίας κλήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές τους, αφού οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για μεγάλες πλημμύρες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Περίπου 18.000 άνθρωποι στην πόλη Γουάτζιμα και άλλοι 12.000 στην πόλη Σούζου ειδοποιήθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο στο νομό Ισικάουα, στο νησί Χονσού.

Άλλοι 16.000 κάτοικοι στους νομούς Νιιγκάτα και Γιαμαγκάτα βόρεια της Ισικάουα κλήθηκαν επίσης να απομακρυνθούν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (Jma) έχει εκδώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ισχυρές βροχοπτώσεις -το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού- για τμήματα της περιοχής.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας NHK επικαλέστηκε κυβερνητικούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι 12 ποτάμια είχαν ξεχειλίσει. Το NHK μετέδωσε επίσης πλάνα που δείχνουν έναν ολόκληρο δρόμο στη Γουάτζιμα να έχει βυθιστεί κάτω από το νερό.

Τρία ποτάμια στην Ισικάουα έχουν υπερχειλίσει σε κοντινές κοινότητες, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Τουλάχιστον ένα σπίτι χτυπήθηκε από κατολίσθηση, ανέφερε η Υπηρεσία Διαχείρισης Πυρκαγιών και Καταστροφών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Γουάτζιμα και η Σούζου, στη χερσόνησο Νότο της κεντρικής Ιαπωνίας, ήταν μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από τον τεράστιο σεισμό της Πρωτοχρονιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 236 ανθρώπους. Η περιοχή εξακολουθεί να ανακάμπτει μετά τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,5 βαθμών την Πρωτοχρονιά.

Περισσότεροι από 161 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που γκρέμισε κτίρια, διέλυσε δρόμους και προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά.

Η Ιαπωνία έχει δει πρωτοφανείς βροχοπτώσεις σε τμήματα της χώρας τα τελευταία χρόνια, με πλημμύρες και κατολισθήσεις να προκαλούν μερικές φορές θύματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Σρι Λάνκα: Πρώτες εκλογές μετά την απομάκρυνση Προέδρου το 2022

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα