ΑΘΗΝΑ
13:38
|
21.09.2024
Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης της Χεζμπολάχ, ο Ιμπραχίμ Ακίλ και ο Αχμέντ Γουάμπι.
Από τη σημερινή επίθεση των Ισραηλινών στη Βηρυτό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αεροπορική επιδρομή με τέσσερις πυραύλους στη Νότια Βηρυτό προχώρησε χθες (20/9) νωρίς το απόγευμα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ισχυριζόμενη πως ήθελε να πλήξει στρατηγείο της Χεζμπολάχ και τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων Radwan, Ιμπραχίμ Ακίλ.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ, η επίθεση, που έγινε με αμερικανικής κατασκευής μαχητικό τύπου F-35 εξαπολύθηκε σε κτίριο της οδού Τζάμους στη Νότια Βηρυτό και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε παιδιών και τον τραυματισμό αρκετών άλλων αμάχων (68 στον αριθμό), καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη συνοικία της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Στη συνέχεια το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε το θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό 68 άλλων. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο από τα ανώτατα στρατιωτικά στελέχη της Χεζμπολάχ, ο Αχμέντ Γουάμπι, και ο Ιμπραχίμ Ακίλ, όπως αναφέρει η οργάνωση.

Η Χεζμπολάχ θρήνησε τον Ακίλ ως έναν από τους «κορυφαίους ηγέτες της, ο οποίος μαρτύρησε στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», αναφερόμενη στον αγώνα της ομάδας για την υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης απέναντι στην καταστροφική ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τη σημερινή επίθεση στη Βηρυτό

Από τη σημερινή επίθεση στη Βηρυτό

Από τη σημερινή επίθεση στη Βηρυτό

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφερε νωρίτερα πως η ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 17, δίχως ως τότε να είναι γνωστή η τύχη του Ιμπραχίμ Ακίλ, ο οποίος φέρεται καταζητούνταν και από τις ΗΠΑ ως εμπλεκόμενος στις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό το 1983.

Φωτογραφία του Ιμπραχίμ Ακίλ που είχε κυκλοφορήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα