ΑΘΗΝΑ
17:27
|
21.09.2024
Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει την αποικιοκρατική βία της Γαλλίας.
Παρίσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει την αποικιοκρατική βία της Γαλλίας και καλεί τους καταπιεσμένους λαούς και τα παγκόσμια κινήματα να ασκήσουν πίεση στους διεθνείς φορείς με στόχο την παύση της κατασταλτικής βίας από την Γαλλία και να συνεχίσουν τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση γράφει:

Η δολοφονία δύο νεαρών Κανάκ από το χωριό Saint-Louis αναδεικνύει με τραγικό τρόπο την κατάσταση στο Κανάκι. Το γαλλικό κράτος, προδίδοντας τις υποσχέσεις που δόθηκαν στις συμφωνίες της Νουμέα και της Ματινιόν, συνεχίζει να διατηρεί το αποικιακό του καθεστώς με το πρόσχημα της διατήρησης της δημόσιας τάξης. Επιμένει να αντιμετωπίζει τα ζητήματα πολλών ιθαγενών πληθυσμών υπό αποικιακή κυριαρχία με βίαια μέσα.

Σήμερα, ο στόχος είναι ένας λαός που αρνείται επίμονα το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και που παραμένει αποαποικιοκρατούμενος. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή μπροστά σε αυτή τη συστημική και θεσμική βία. Είναι καθήκον της να ασκήσει πίεση στη Γαλλία, να απαιτήσει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει τον άμεσο τερματισμό της βάναυσης καταστολής που ασκούν οι δυνάμεις της.

Στη Μαρτινίκα , η κατάσταση είναι εξίσου ζοφερή. Τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού καταστέλλονται άγρια. Αυτή η κρατική καταστολή, που αποσκοπεί στη φίμωση των αιτημάτων του λαού, αποτελεί μέρος της αποικιοκρατικής νοοτροπίας. Το καταδικάζουμε έντονα.

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο στέκεται σε ακλόνητη αλληλεγγύη με όλα τα θύματα της αποικιοκρατίας στο Κανάκι, στη Μαρτινίκα και σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας μας είναι για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την απελευθέρωση και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι η αποικιοκρατία να εξαλειφθεί και οι λαοί μας να μπορέσουν επιτέλους να ευδοκιμήσουν μέσα στην ελευθερία, την ειρήνη και την κυριαρχία.

Δεκαεπτά πολιτικά κινήματα από εδάφη υπό γαλλική αποικιοκρατία προσχώρησαν στη δήλωση αυτή.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και των κινημάτων που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία από τις γαλλικές αποικίες πραγματοποίησαν το πρώτο τους συνέδριο στο Μπακού, όπου ίδρυσαν το Μέτωπο για την απελευθέρωση των γαλλικών αποικιών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα