ΑΘΗΝΑ
18:37
|
21.09.2024
Το Telegram άρχισε να συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες.
Πάβελ Ντούροφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Telegram άρχισε να συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της, Πάβελ Ντούροφ. Σύμφωνα με τη Le Figaro, το Telegram ανταποκρίθηκε σε αίτημα μιας από τις χώρες της Ε.Ε. που σχετίζεται με την έρευνα για μια ομάδα που εμπλέκεται σε παραγγελίες δολοφονιών με σύμβαση. Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Νότιας Κορέας αναμένουν επίσης απάντηση από την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ενώ ήταν υπό κράτηση στο Παρίσι, ο Ντούροφ φέρεται να υποσχέθηκε στις γαλλικές αρχές να καταργήσει τη λειτουργία «Find People Nearby» και να αποκαλύψει πληροφορίες για ορισμένους χρήστες για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η διοίκηση του Telegram έχει ήδη λάβει αιτήματα από φορείς όπως η γαλλική υπηρεσία για τους ανηλίκους (OFMIN) και η χωροφυλακή. Η κύρια εστίαση είναι στις έρευνες που σχετίζονται με εγκλήματα κατά των παιδιών.

Στις 24 Αυγούστου, ο Ντούροφ έφτασε στο Παρίσι από το Μπακού με ιδιωτικό τζετ, συνοδευόμενος από έναν σωματοφύλακα και την 24χρονη Γιούλια Βαβίλοβα, εκπαιδεύτρια κρυπτογράφησης από το Ντουμπάι. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 28 Αυγούστου, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στη λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για παράνομες συναλλαγές και άρνηση παροχής στοιχείων που ζητήθηκαν από τις αρχές. Γαλλικό δικαστήριο απαγόρευσε στον Ντούροφ να εγκαταλείψει τη χώρα και όρισε εγγύηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο ιδρυτής του Telegram προέβη στην πρώτη του δημόσια δήλωση, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι γαλλικές αρχές δεν είχαν απευθυνθεί στον επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ε.Ε., και επιβεβαίωσε την προθυμία του να βελτιώσει τη συνεργασία του με τις ρυθμιστικές αρχές.

Το περιστατικό αυτό τράβηξε τη διεθνή προσοχή και σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Telegram με τις αρχές επιβολής του νόμου παγκοσμίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Κίνα: Εκτόξευση έξι νέων δορυφόρων στο Διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα