ΑΘΗΝΑ
11:48
|
22.09.2024
Το Al Jazeera του Κατάρ μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του στην Ραμάλα με εντολή να το κλείσουν για 45 ημέρες.
Ένα στρατιωτικό όχημα κινείται σε έναν δρόμο έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του Al Jazeera, στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, 22 Σεπτεμβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera του Κατάρ μετέδωσε το πρωί της Κυριακής ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με στρατιωτική εντολή να το κλείσουν για 45 ημέρες, αναφέρει το Reuters.

Το κανάλι με έδρα το Κατάρ μετέδωσε ζωντανά πλάνα από ισραηλινά στρατεύματα που εισέβαλαν στο γραφείο του καναλιού και παρέδωσαν στρατιωτική εντολή κλεισίματος σε ένα από το προσωπικό της τηλεόρασης Al Jazeera πριν διακοπεί η εκπομπή.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων καταδίκασε την ισραηλινή κίνηση, λέγοντας ότι «αυτή η αυθαίρετη στρατιωτική απόφαση θεωρείται νέα παραβίαση των δημοσιογραφικών έργων, τα οποία αποκαλύπτουν τα κατοχικά εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού».

Τον Μάιο, οι ισραηλινές αρχές έκαναν έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ που χρησιμοποιούσε το Al Jazeera ως γραφείο του, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τις τοπικές λειτουργίες του τηλεοπτικού σταθμού AL Jazeera, λέγοντας ότι απειλεί την εθνική ασφάλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Το AfD βρίσκεται σε τροχιά για άλλη μια νίκη στις πολιτειακές εκλογές

Οι εκλογές στη Σρι Λάνκα περνούν σε ιστορική δεύτερη καταμέτρηση

Ο Παπαϊωάννου, το «Ποντίκι», η προδομένη μεταπολίτευση και ο ιστορικός αναθεωρητισμός

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα