ΑΘΗΝΑ
17:29
|
23.09.2024
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως θέλει να αλλάξει την ισορροπία ασφαλείας και ισχύος στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.
Από τις δηλώσεις Νετανιάχου μετά τη σύσκεψη με τους στρατηγούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πεποίθηση πως ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει ανελέητα πόλεις και χωριά του Λιβάνου με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες για να αλλάξει «την ισορροπία ασφαλείας και την ισορροπία ισχύος» στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ εξέφρασε σήμερα το απόγευμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μιλώντας από το υπόγειο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων του στρατού στο Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε επίσης πως το Ισραήλ θα χτυπήσει περισσότερο «όποιον προσπαθήσει να μας πληγώσει».

«Θέλω να διευκρινίσω την πολιτική του Ισραήλ σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη καταλάβει. Δεν περιμένουμε μία απειλή. Την προβλέπουμε. Παντού, σε οποιοδήποτε θέατρο, οποτεδήποτε» ανέφερε με στόμφο ο Νετανιάχου, ισχυριζόμενος ψευδώς πως ο ισραηλινός στρατός «εξολοθρεύει» ανώτερους αξιωματικούς τρομοκράτες και αποθήκες πυραύλων. Στην πραγματικότητα μόνον σήμερα οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας σε Νότιο και Ανατολικό Λίβανο προκάλεσαν το θάνατο 182 ανθρώπων (οι περισσότεροι άμαχοι, γυναίκες και παιδιά) και τον τραυματισμό πάνω από 700 άλλων.

Σχέδιο για μετατροπή της Βόρειας Γάζας σε στρατιωτική ζώνη

Πριν από αυτές τις δηλώσεις Νετανιάχου προηγήθηκε σύσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, τον επιτελάρχη στρατηγό Χέρτζι Χαλέβι, τον διοικητή της πολεμικής αεροπορίας, Τόμερ Μπαρ και τον Γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου για θέματα Άμυνας, Ρομάν Γκόφμαν.

Στη διάρκεια της ίδιας σύσκεψης ο Νετανιάχου δήλωσε πως εξετάζει πρόταση στρατηγών για τη μετατροπή της Βόρειας Γάζας σε στρατιωτική ζώνη. Σε αυτή την περίπτωση είπε πως θα σταματήσει κάθε ανεφοδιασμός της περιοχής και πως θα πρέπει όλοι οι άμαχοι να την εγκαταλείψουν σε μία βδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Investigate Europe-Reporters United-ΕφΣυν: «Μέγας χορηγός των ελληνικών ενώσεων ασθενών η φαρμακοβιομηχανία»

Μάριος Σαλμάς: Διεγράφη και από μέλος της ΝΔ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (upd)

Μακρόν: «Να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο» και «τη σχέση μας με τη Ρωσία»

Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο: Πάνω από 270 νεκροί, χίλιοι και πλέον τραυματίες (UPD)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα