ΑΘΗΝΑ
12:03
|
23.09.2024
Μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο Κυριακός Μητσοτάκης με τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά. Δεν παραδίδει την έδρα ο βουλευτής.
Ένας εκ των 11 γαλάζιων βουλευτών που κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια ο κ. Σαλμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογία της Νέας Δημοκρατίας με την κατηγορία της «αντικοινοβουλευτικής, αντικομματικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα».

Το επίδικο ήταν οι πρόσφατες τηλεοπτικές τού βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια των οποίων επανέλαβε τις αιχμές για φωτογραφικούς και αδιαφανείς διαγωνισμούς, αντιπολιτευόμενος σε επίπεδο ηθικής την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό από την Πειραιώς.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη παραπέμποντας τον κ. Σαλμά, στην επιτροπή Δεοντολογίας με το αίτημα της διαγραφής κάνοντας σαφές στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι δεν θα δεχτεί «παραφωνίες» και υπονόμευση του έργου της κυβέρνησης.

Μετά τη διαγραφή του ο Μάριος Σαλμάς προχώρησε σε δηλώσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, αν με διαγράφει γιατί αντιτάχθηκα στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα, αν με διαγράφει γιατί παρουσία του διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών, αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, εάν με διαγράφει γιατί του επεσήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς τότε είναι τιμή μου.

Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανεδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής»

Σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του, καθώς δημοσιογραφικές πληροφορίες τον θέλουν να κοιτάζει προς τη Φωνή Λογικής της κ. Λατινοπούλου, ο κ. Σαλμάς απάντησε: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαλμάς, μαζί με άλλους 10 βουλευτές της ΝΔ, προ ημερών κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, ταράσσοντας την επιφανειακή ηρεμία του εσωτερικού του κόμματος, ενώ τον περασμένο Ιούλιο είχε δυναμιτίσει το κλίμα, όταν στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις ευρωεκλογές είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί τους λίγους έναντι των πολλών», προκαλώντας τότε την οργή του πρωθυπουργού.

«Δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Παραπέμπεται για τις δηλώσεις του περί αδιαφάνειας κατ’ επανάληψη, στις οποίες η κ. Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημοσίως» τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις αιχμές του κ. Σαλμά εις βάρος της υπουργού Πολιτισμού για το ζήτημα της εκμετάλλευσης κυλικείων και εστιατορίων, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Πέραν της κ. Μενδώνη ο κ. Σαλμάς έβαλε το προηγούμενο διάστημα στο στόχαστρό του τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη σε σχέση με τις αυξήσεις στα φάρμακα, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη κάνοντας λόγο για κερδοσκοπία των τραπεζών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτόνομο μουσουλμανικό κρατίδιο στο κέντρο των Τιράνων ιδρύει ο Ράμα

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Γερμανία: Οριακή νίκη για το SPD στις εκλογές στο Βρανδεμβούργο

Το Ισραήλ μεταξύ σφύρας και άκμονος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα