ΑΘΗΝΑ
22:19
|
23.09.2024
Ο πρώην διευθυντής της CIA, Λεόν Πανέτα, χαρακτήρισε τρομοκρατία τις πρόσφατες εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο. Και ας τις προκάλεσε το Ισραήλ.
Λεόν Πανέτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια παραδοχή του 86χρονου Αμερικανού πρώην διευθυντή της CIA (2009-2011) και μετέπειτα υπουργού Άμυνας (2011-2013) Λεόν Πανέτα στην εκπομπή του CBS News Sunday Morning  που χαρακτήρισε «μορφή τρομοκρατίας» τις εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας (βομβητές, ασύρματοι κ.α.) που σημειώθηκαν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο Λίβανο, καταλογίζονται στο Ισραήλ και προκάλεσαν το θάνατο αρκετών δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό, μόνιμη τύφλωση ή και ακρωτηριασμό χιλιάδων άλλων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Middle East Eye (@middleeasteye)

Ο Πανέτα κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα αυτά είπε πως «δεν τίθεται ζήτημα» και πως είναι «μία μορφή τρομοκρατίας» επειδή μεταξύ άλλων «αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα» και «κάνει τους ανθρώπους να αναρωτιούνται τι στο καλό έπεται».

«Πρόκειται για μία τακτική με επιπτώσεις. Και πραγματικά δεν γνωρίζουμε ποιες επιπτώσεις τελικά θα έχει» είπε ο Πανέτα στη δημοσιογράφο του καναλιού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Γεραπετρίτης για Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα στο πρακτορείο Reuters

Αίγυπτος και Τουρκία κατά των ισραηλινών επιδρομών στο Λίβανο

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα