ΑΘΗΝΑ
13:31
|
24.09.2024
Προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Χάρη Δούκα και απαισιοδοξία για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Interview.
Εκτιμήσεις για τις εσωκομματικές κάλπες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγράφει η δημοσκόπηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παγίωση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και άνοδο Ελληνικής Λύσης, αλλά και την εκτίμηση ενός στους δύο ερωτώμενους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε πορεία διάλυσης, καταγράφει δημοσκόπηση της POLITIC που διενεργήθηκε από την Interview.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,4% (από 22,2%), το ΠΑΣΟΚ 14,9% (από 11,7%), η Ελληνική Λύση 8,3% (από 8,8%), ο ΣΥΡΙΖΑ 7,8% (από 8,3%), το ΚΚΕ 7,4% (από 8,7%), η Φωνή Λογικής 5,5% (από 4%), το κόμμα Νίκη 3,3% (σταθερό), η Πλεύση Ελευθερίας 3,1% (από 3,9%), το ΜέΡΑ25 3%, η Νέα Αριστερά 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 19,8%.

Όσο αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η έρευνα δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη, με ποσοστό 45% και ακολουθούν ο Παύλος Πολάκης με 15,4% και ο Σωκράτης Φάμελλος που ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα με 12,5%.

Όσον αφορά το μέλλον του κόμματος, ένας στους δύο ερωτώμενους εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία διάλυσης και μόλις ένας στους δέκα ότι μπορεί να ανασυνταχθεί.

Στις κάλπες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας προηγείται οριακά του Νίκου Ανδρουλάκη με 28,9% έναντι 28,1% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος (15,8%) και πολύ κοντά η Άννα Διαμαντοπούλου (15,1%).

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στον β’ γύρο, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να προηγείται -και πάλι με μικρή διαφορά- του Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 40,8% – 39,8%, ενώ σε μια πιθανή αναμέτρηση Ανδρουλάκη-Γερολάνου, ο Γερουλάνος φέρεται να κερδίζει με 40,9% – 39,5%

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα αποστολή όπλων από την Αίγυπτο στη Σομαλία εν μέσω όξυνσης στο Κέρας της Αφρικής

Λίβανος: Φόβοι για περιφερειακή σύγκρουση στον απόηχο της μεγάλης ισραηλινής επίθεσης (upd)

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη σε ιδιοκτήτες ταξί: Κανείς υπεράνω του νόμου

Boeing: Νέα «τελική προσφορά» στους απεργούς-Ανεπαρκή τη χαρακτηρίζει το συνδικάτο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα