ΑΘΗΝΑ
10:33
|
24.09.2024
Το debate των υποψηφίων για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.
Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι έξι υποψήφιοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, θα διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ το debate των 6 υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα στην κάλπη της 6ης Οκτωβρίου και κυρίως της δεύτερης Κυριακής, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν και να παίρνουν αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Χαρακτηριστικά, έρευνα της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN δεν αποκλείει μετωπική στον δεύτερο γύρο, ειδικά αν αντίπαλος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο Χάρης Δούκας. Εάν περάσουν αυτοί οι δύο στη μονομαχία της δεύτερης Κυριακής, τότε, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ. Ανδρουλάκης θα συγκεντρώσει 44,6% έναντι 44,1% του δημάρχου Αθηναίων. Εάν όμως προκριθούν οι κύριοι Ανδρουλάκης και Γερουλάνος, τότε ο πρώτος θα φτάσει στο 54,5% και ο δεύτερος στο 37%, ενώ για μια πιθανή μονομαχία Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου τα ποσοστά είναι 59,1% και σε 28,6%, αντίστοιχα.

Πάντως, απόψε, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης θα κληθούν να αναπτύξουν τις θέσεις τους και το όραμά τους για το ΠΑΣΟΚ να αναδείξουν τις διαφορές των προτάσεων τους, με τους δημοσιογράφους τις ΕΡΤ Γιώργο Κουβαρά και Απόστολο Μαγγηριάδη να είναι αυτοί που θα συντονίσουν τη διαδικασία και θα υποβάλουν τις ερωτήσεις.

Οι υποψήφιοι θα τοποθετηθούν σε έξι θεματικές ενότητες και θα έχουν και απευθείας διάλογο μεταξύ τους ρωτώντας ο ένας τον άλλο, ενώ θα απαντήσουν σε follow up ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις των επιτελείων τους οι έξι υποψήφιοι κατέληξαν σε έξι θεματικές ενότητες που θα αποτελέσουν τον κορμό του debate

  • Οικονομία-Ανάπτυξη
  • Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
  • Εξωτερική πολιτική-Άμυνα-Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
  • Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
  • ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ, η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

Οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι 6 follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Φόβοι για περιφερειακή σύγκρουση στον απόηχο της μεγάλης ισραηλινής επίθεσης

Πάλι έρμαιο του Ματέο Ρέντσι η ιταλική Κεντροαριστερά;

Λίβανος: 500 νεκροί, 1.645 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Γεραπετρίτης για Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα στο πρακτορείο Reuters

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα