ΑΘΗΝΑ
12:04
|
24.09.2024
2.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο περικόπτει η κορυφαία βιομηχανία βαφής και κατασκευής χρωμάτων Akzonobel.
Τα μέτρα μείωσης του κόστους αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η AkzoNobel, η κορυφαία βιομηχανία βαφής και κατασκευαστής χρωμάτων Dulux σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι περικόπτει 2.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, περισσότερο από το 5% του εργατικού δυναμικού της, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος παραγωγής.

Τα μέτρα μείωσης του κόστους αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γκρεγκουάρ Που-Γκυγιάμ, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα επιτρέψει στην ολλανδική εταιρεία «να γίνει πιο ευέλικτη σε ασταθείς αγορές και να αντισταθμίσει προβλήματα, όπως το αυξανόμενο κόστος εργασίας». Το σχέδιο περικοπής θέσεων εργασίας στοχεύει στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, πρόσθεσε τονίζοντας ότι «θα επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και θα εξορθολογίσει τη… δομή διαχείρισης της εταιρείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AkzoNobel, η οποία απασχολούσε 35.200 άτομα σε περισσότερες από 150 χώρες στα τέλη του περασμένου έτους, κατέγραψε θετικά οικονομικά αποτελέσματα τα τρία τελευταία τρίμηνα, αλλά συνολικά ο κλάδος πλήττεται από το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Boeing ανακοίνωσε την «τελική προσφορά» της στους απεργούς-Ανεπαρκή τη χαρακτηρίζει το συνδικάτο

Αστυνομία, βία και δικαιώματα: μια επισκόπηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας

48 ώρες χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση λόγω… αναβάθμισης του συστήματος ΑΜΚΑ

Ε.Ε.: Πάνω από 1 δισ. ευρώ βοήθεια για φυσικές καταστροφές σε 5 χώρες-Πόσα θα λάβει η Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα